Sljeme spremno za »Snježnu kraljicu«

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Dec.2014, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sljeme spremno za »Snježnu kraljicu«

ZAGREB - Jedanaesta po redu ženska i muška "Vip Snow Queen Trophy" (Snježna kraljica) slalomska trka, u kojoj će sudjelovati 75 najboljih slalomašica i slalomaša svijeta, održaće se 4. i 6. januara 2015. na zagrebačkom Sljemenu.

Trka se održava neradnim danima, tako da organizatori i ove godine očekuju više hiljada navijača, javlja Anadolu Agency (AA).

Skijaški spektakl u hotelu "Westin" danas su najavili brojni učesnici i organizatori, a među njima ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << turizma Hrvatske Darko Lorencin, zamjenik gradonačelnika Zagreba Sandra Švaljek, Vedran Pavlek, direktor Organizacionog odbora i proslavljena hrvatska skijašica Nika Fleis.

Definitivan popis učesnika još nije poznat, no javno izvlačenje startnih brojeva je na rasporedu u subotu, 3. januara, naveče, nakon čega će u centru Zagreba biti održano i javno predstavljanje učesnika "dm Zagreb Ski Legends" humanitarne trke.

Ženski slalom se održava kao dnevna trka u nedjelju, 4. januara. Start prve vožnje je u 10 sati, a druge u 12:45. Muški slalom se vozi kao noćna trka u utorak, 6. januara. Prva vožnja je u 15:05, a druga u 18:10.

U nedjelju 4. januara, nakon ženskog slaloma, s početkom u 16:15, održava se i "dm Zagreb Ski Legends", humanitarna trka skijaških legendi, koje su upisane u istoriju skijanja. Nastupiće velikani poput: Alberta Tombe, Marka Đirardelija, Bojana Križaja, Hansa Ena, Tomasa Sikore, Kristijana Gedine, Jureta Kosira, Urške Hrovat i domaćih skijašica: Janice Kostelić, Ane Jelušić i Nike Fleis. Prvi put na Sljemenu će na trci legendi nastupiti i Mihaela Dorfmeister, Junj Franko, Marco Bušel, Paul Akola i Kale Palander.

Prihod od trke će se donirati Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri i Forumu za kvalitetno udomiteljstvo djece.

Vedran Pavlek, direktor Organizacionkog odbora "Vip Snow Queen Trophya" potvrdio je da je Sljeme u potpunosti spremno za trke. Izjavio je da se staza intenzivno zasnježuje, a dodatno je pomoglo 40-ak centimetara snijega koji je pao prije dva dana. Zasnježivanje bi trebalo biti gotovo do 1. januara, kada će se krenuti u završno "razguravanje" snijega.

Ulaznice za sljemensku "Vip Snježnu kraljicu" su u prodaji u Vip centrima i putem online sistema ulaznice.hr. Ulaznice za žensku trku dostupne su po cijeni od 60 kuna (7,8 evra) za odrasle, dok cijena ulaznice za djecu od 7 do 15 godina iznosi 25 kuna (3,3 evra).

Cijene ulaznica za mušku trku iznose 100 kuna (13 evra) za odrasle i 40 kuna (5,3 evra) za djecu, s tim da je za djecu do sedam godina u pratnji roditelja ulaz besplatan za oba dana. Posjetioci mogu ostvariti popust kupovinom paketa ulaznica za obje trke, koji za odrasle iznosi 120 kuna (15,7 evra).

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.