Sleteli zlatni Orlići

Izvor: MVP.rs, 21.Jul.2015, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sleteli zlatni Orlići

Šampioni Evrope za košarkaše do 20 godina su stigli u Srbiju.

Mlada reprezentacija Srbije (igrači do 20 godina starosti), koja je na impresivan način osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Linjanu (Italija) nešto posle 22 časa letom iz Ljubljane stigla je na beogradski aerodrom gde joj je priređen svečani doček.

Izabranici selektora Vladimira Đokića do titule kontinentalnog šampiona i zlatne medalje došli su posle čak 10 uzastopnih trijumfa >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << na šampionatu. Najvrednija pobeda ostvarena je u finalu, kad je i bez pomoći povređenog Marka Tejića savladan veliki rival Španija sa 70:64. Naš mladi tim plenio je i rušio sve pred sobom kolektivnom igrom, a ipak nisu izostale ni indivudalne nagrade. Marko Gudurić je proglašen za MVP-ja Evropskog prvenstva, dok je pored njega u idealnu petorku šampionata izabran i Nikola Rebić.

Zlatne Orliće je na aerodromu sačekao i predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Dragan Đilas, koji je šampionima poručio:

"Više od milion ljudi gledalo je finale i to samo pokazuje koliko Srbiji znači vaš uspeh. Ovo je takođe veliki uspeh vaših klubova i porodica. Pokazali ste jedinstvo u svakom trenutku, sjajno ste podržali Tejića koji nije mogao da igra finale zbog povrede, imamo MVP-ja, dva člana idelane petorke, što je plod zajedništva. Ovaj uspeh bi trebalo da podnesete kao što ste i sve ove pobede, dakle hladne glave i da se što pre vidimo u našem najboljem seniorskom timu".

Potom se izjasnio i selektor Đokić, koji se pre svega zahvalio svima koji su učestvovali u novom uspehu srpske košarke, a zatim i poručio svojim igračima da ne polete previše:

"Hvala predsedniku Draganu Đilasu na svemu učinjenom za reprezentaciju. Takođe veliko hvala svima koji su verovali u moj rad i pružili mi priliku da predvodim ovu generaciju u koju su mnogi bez razloga sumnjali. Brzo su shvatili šta znači reprezentativni dres, način na koji bi trebalo da igraju i na svakoj utakmici pokazali potencijal, kvalitet, srce i jedinstvo. Moraju da nastave sa radom, da još više napreduju i da za koju godinu dođe do 'A' tima. Ovo je samo prvi korak ka velikim uspesima".

Potpuno zasluženo, najkorisniji igrač šampionata je bio Marko Gudurić, a kao kapiten, on se obratio javnosti nakon predsednika Saveza i selektora:

"Moram da se zahvalim saigračima i članovima stručnog štaba. Do prvog mesta smo došli zbog zajedništva i kolektivne igre, trener je stalno govorio da moramo da budemo tim. Zato su individualne nagrade za Rebića i mene stigle kao plod timske igre. Naša generacija je pre četiri godine bila deveta na Evropskom prvenstvu u kadetskoj konkurenciji. Zbog tog plasmana smo propustili Svetsko prvenstvo i zato je ovo zlato toliko drago svima nama. Ovo je zlato za Srbiju".

Šampioni Evrope za košarkaše do 20 godina su: Nikola Rebić, Rade Zagorac, Marko Gudurić, Petar Rakićević, Dragan Apić, Božidar Babović, Ognjen Jaramaz, Dejan Davidovac, Aleksandar Bursać, Đorđe Kaplanović, Đoko Šalić i Marko Tejić, te Vladimir Đokić, Nenad Čanak, Mihajlo Sušić i Lazar Gojković iz stručnog štaba. 

(foto: @KSSrbije / Twitter)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.