Šlek dobio žutu majicu Tur DFransa

Izvor: B92, 30.Maj.2012, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šlek dobio žutu majicu Tur D'Fransa

Biciklista Endi Šlek konačno je dobio "žutu" majicu za pobedu na Tur D'Fransu 2010. godine, skoro četiri meseca nakon što je ista oduzeta Albertu Kontadoru.

Luksemburžanin je bio drugi u generalnom plasmana na najprestižnijoj biciklističkoj trci, ali je titula oduzeta Špancu pošto je bio pozitivan na doping.

"Žuta" majica Šleku je uručena u prisustvu direktora Tur D'Fransa Kristijana Prudoma i petostrukog pobednika trke Bernara Inoa, tokom ceremonije u Luksemburgu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Očekuje se da Šlek učestvuje na ovogodišnjem Turu, dok Kontadoru takmičenje neće biti dozvoljeno zbog suspenzije koja mu ističe početkom avgusta.

"Za mene se ništa ne menja, na papiru sam osvojio, ali ne i na stazi i to je i dalje cilj koji želim da ostvarim", istakao je Šlek.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.