Izvor: Blic, 04.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavnićevu desetku 'obukao' Danilović

Slavnićevu desetku 'obukao' Danilović

Donatorska večera', organizovana sinoć u 'Hajatu', sa koje će aukcijskom prodajom košarkaških rariteta i dragocenosti sav prihod biti uplaćen u fond za Unicefov program 'Škola bez nasilja', okupila je stotinak Đorđevićevih prijatelja, košarkaških velikana i sponzora.

Najveće oduševljenje i gotovo dečačku požudu za jednim 'predmetom' na licu Saše Đorđevića izazvao je plavi dres sa brojem deset, s grbom SFRJ, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji je iz torbe izvadio legendarni Zoran Moka Slavnić, najveći idol glavnog junaka večerašnje oproštajne utakmice.

- Ovo mora da bude moj dres - ni sekundu nije oklevao Đorđević. - Pa, to je Mokin dres, iz Moskve, sa takmičenja na kojem smo osvojili jedino olimpijsko zlato!

Na kraju, posle aukcijske žestoke borbe, Mokina 'desetka' je završila kod Predraga Danilovića za preko 10.000 evra. Božidar Maljković, trener Reala, u Beograd je stigao s originalnom Ronaldovom 'devetkom', a kupac je bio 'Delta sport' koji će kolekciju dragocenih rekvizita upotpuniti sa Đorđevićevom 'devetnaesticom' s poslednjeg zvaničnog meča u dresu Armanija. Ozbiljni kupci bili su i Karići, ali i kompanija 'Si end Si', a 'pod čekić' su otišli dresovi Vlade Divca, Dejana Bodiroge, Petra Naumoskog, Teomana Alibegovića, trenerka Miroslava Berića iz Atlante 1996, lopta s potisom Predraga Danilovića, ali i Šakila O Nila...

Zajedničkih trenutaka sa Đorđevićem u plavom dresu, sinoć se prisetio Predrag Danilović:

- Bili smo najbolji bekovski par 90-ih godina. Sale je jednu veliku stvar učinio, a to je što se pobrinuo da svima nama napravi oproštajnu utakmicu. Mnogo lepa stvar i zahvalan sam mu na tome, kada već naš Savez ni jednom igraču u istoriji nije napravio nešto što su, recimo, Slovenci upriličili Zdovcu pre par dana. Večeras smo svi podređeni Saletu, zaslužio je to. E sad, koliko ćemo izdržati na terenu, to je pitanje, ali verujem da je obezbedio dovoljan broj ambulatnih kola, ali da kucnem u drvo, nadam se da ni do toga neće da dođe.

Na pitanje, da li Žarko Paspalj spava, pošto ga sinoć do početka večere, kao ni Divca, nije bio u Đorđevićevom društvu, raspoloženi Danilović je odgovorio:

- Ne znam, moraćete da pitate njega pošto Paspalj i ja ne spavamo zajedno. Verujem da je Palja fin momak, ali ja još nisam prešao na tu stranu.- Imao sam tu sreću i to zadovoljstvo da mu budem prvi trener, u školi ‘Marko Oreškovic’, kada sam bio asistent njegovog oca Bate Đorđevića', kazao je trener Božidar Maljković- Posle toga, uvek smo bili na različitim sportskim stranama. Saša je jedan od naših najboljih igrača svih vremena, ima tu gracioznost na terenu koja je odlika velikih. Kada gledate njega, jasno vam je zašto se kaže da je košarka zabava velikih. Đorđević je veliki igrač. D. J. Bužić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.