Slavila se titula! Rozenborg šampion u fudbalu, ali i u ludom zabavljanju (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 25.Okt.2015, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavila se titula! Rozenborg šampion u fudbalu, ali i u ludom zabavljanju (VIDEO)

Najuspešniji norveški klub posle pet godina čekanja vratio šampionski naslov u Trondhajm

Dvaput treći, dvaput drugi, a onda konačno - prvi! Rozenborg je novi prvak Norveške. Posle tačno pet godina crno-beli su vratili titulu u Trondhajm i podsetili na slavne dane kad su dominirali skandinavskim i predstavlljali permanentnu opasnost u evropskom fudbalu.

Rozenborg je dva kola pre kraja prvenstva osigurao titulu na terenu najvećeg rivala, Stromsgodseta. Gostima >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je za slavlje bio potreban bod i osvojili su ga, bez obzira što su posle prvih 45 minuta gubili 1:3. Golovima Konradsena i Lalaja u 50. i 59. minutu Rozenborg je osigurao remi i postao neuhvatljiv za konkureniciju, jer ima čak deset bodova više upravo od Stromsgodseta.

Rozenborg ima i najboljeg strelca lige, Aleksandera Soderlunda, koji je postigao 22 gola, a osim i njegovim potezima, navijači su ove sezone mogli da uživaju i spektakularnim video snimcima iz svlačionice na kojima proslavljaju pobede. Poslednju su počeli da slave još na terenu, zajedno sa vernom publikom. Na fenomenalan način.



Rozenborg je najtrofejniji norveški klub, ovo mu je 23. titula, a prevlast je obezbedio u periodu od 1990. do 2010. kad je 17 puta osvajao šampionski naslov.



Pratite MOZZART i na Vajberu!

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.