Izvor: MozzartSport.com, 14.Jun.2021, 04:20

Slatka osveta Kolumbije: Akcija iz video igrice, egzekutor Kardona (VIDEO)

Golom veziste Boke Juniors izabranici selektora Rejnalda Ruede pobedili Ekvador u Kujabi sa 1:0 u drugom meču Grupe B Kopa Amerika

Ipak se okreće. Pre nešto više od pola godnine, tačnije 17. novembra, Kolumbija je doživela jedan od najtežih poraza u istoriji. Poniženi su od Ekvadora u kvalifiakcijama za Mudnijal u Kataru (1:6). Taj fijasko značio je otkaz za selektora Karlosa Keirosa. Na kormilu Trikolora stigao je Rejnaldo Rueda i bolji dani dolaze za igraće >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u žuto-plavi dresovima. Na startu Kopa Amerike srušen je Ekvador sa 1:0 i ostvarena slatka osveta za debakl krajem prošle godine od istog rivala.

Jedini gol za Kolumbijce delo je veziste Boke Juniors Edvina Kardona. Pogodak za TV špice, kao na video igrici um 42. minutu. U finišu prvog poluvremena, Edvin Kardona je izveo slobodan udarac sa oko 30 metara, dao je loptu do Kvadrada. Dvojica lucidnih asova su na malom prostoru odigrali dupli-pas, vezista Juventusa je ubacio loptu u šesnaesterac Ekvadora, Migel Borha je spustuo glavom loptu do Kardone koji je lako matiroao golmana Pedra Ortiza. U prvom trenu činilo se nema ništa od gola, da se radi o čistom ofsajdu u kome se nalazilo nekoliko igrača.

23.00: (1,75) Argentina (3,50) Čile (5,10)

Pomoćni sudija je podigao zastavicu. Fudbaleri Kolumbije nisu se mnog bunili. I oni su bili ubeđeni da se napadač Juniora iz Barankilje Borha nalazio u nedozvoljenoj situaciji, ali na usporenem snimku videlo da nije tako. VAR se gledao, većalo se nekoliko minuta, a gol je priznat, pa su Kolumbijci počeli da se raduju retko efektnoj akciji koja je rezultirala golu za tri boda na startu Kopa Amerike.

U nastavku Kolumbijci su uspeli da sačuvaju mrežu. Ekvador je imao veći posed lopte, ali nije bilo mnogo šansi za gol.

Selektor Rueda za ovo takmičenje nije zvao najveću kolumbijsku zvezdu Hamesa Rodrigeza, za napadača Galatasaraja, nekadašnjeg asa Porta, madridskog Atletika, Monaka, Čelsija i Mančester Junajteda, Radamela Falkaa, nije bilo mesta u protokolu, dok su na klupi ostali tandem napadača Atalante Luis Murijel i Duvan Zapata.  Očigledno Rueda ne robuje zvučnim imenima. Cilj opravdava sredstvo. Kolumbija je napravila važan korak ka plsmanu u četvrtfinale šampionata Južne Amerike.

02.00: (1,47) Paragvaj (4,10) Bolivija (7,75)

Podsetimo, četiti najbolje selekcije iz obe grupe izboriće prvu nokaut rundu 47. izdanja Kopa Amerike.

KOPA AMERIKA (BRAZIL) – 1. KOLO

GRUPA A

Ponedeljak

23.00: (1,75) Argentina (3,50) Čile (5,10)

Utorak

02.00: (1,47) Paragvaj (4,10) Bolivija (7,75)

***kvote su podložne promenama

GRUPA B

Nedelja

Brazil - Venecuela 3:0 (1:0)

/Markinjos 23, Nejamr 64pen, Gabigol 89/

Ponedeljak

Kolumbija - Ekvador 1:0 (1:0)

/Kardona 42/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.