Slabosti i pored bodova

Izvor: Politika, 07.Avg.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slabosti i pored bodova

Klemente će imati šta da vidi, rekao je najbolji strelac "crveno-belih" Dušan Đokić

Najbolji strelac "crveno-belih" Dušan Đokić(26), ponovo je obeležio prvenstveni duel sa svojim bivšim klubom Voždovcem. Đokić je proletos na Dušanovcu postigao ekspresni gol u 12. sekundi, a sada je na prvenstvenoj premijeri na "Marakani" kao dvostruki strelac bio junak Zvezdine pobede, izvojevane sa igračem manje u drugom poluvremenu.

Prošle sezone je Đokić postigao >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << 20 golova u prvenstvu, a sad je na samom početku sa dva pogotka najavio da će ponovo biti efikasan. Međutim, sve to izgleda nije dovoljno da se nađe u državnoj reprezentaciji, iako mnogi smatraju da bi mu što pre trebalo pružiti šansu.

– Nastaviću da dajem sve od sebe u Zvezdinom dresu, kao i do sada. Ne želim da se namećem selektoru Srbije preko medija, nego isključivo dobrim igrama na terenu. Ako ovako nastavim, a verujem da hoću, Havijer Klemente će imati šta da vidi – poručio je Đokić.

Fudbalski prvak je konačno prekinuo šestogodišnji post i zabeležio pobedu na startu šampionata, prvog u istoriji samostalne Srbije. "Crveno-beli" su zasluženo savladali Voždovac, ali je u njihovoj igri bilo dosta slabosti, pogotovo u odbrani. Prvenstveni meč sa Voždovčanima je bio zagrevanje za fudbalere Zvezde uoči gostovanja prekosutra u Milanu, gde će sa šestostrukim prvakom Evrope odigrati prvi meč trećeg, završnog, kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

– Kao što sam i očekivao utakmica sa Voždovcem je bila teška, u kojoj smo pokazali dobre, ali i loše strane. Najvažnije je da smo pobedili i tako sačuvali dobru atmosferu pred okršaj u Milanu. Dobro je i što nam se neke loše stvari u igri dešavaju sada nego u kasnijem delu sezone. Ima mnogo toga da se popravi. Ipak, nekim stvarima, kao što je borbenost, veoma sam zadovoljan – rekao je trener Crvene zvezde Dušan Bajević.

Najviše poroblema bilo je u odbrani i da među stativama nije bilo pouzdanog čuvara mreže Ivana Ranđelovića, gosti su mogli Zvezdi na početku novog prvenstva da "zagorčaju život" i to pre mečeva godine sa slavnim italijanskim klubom. Debitant iz Senegala Ibrahim Gaj nije imao više snage za igru od jednog poluvremena, Joksimović je napravio veliku grešku zbog koje je Biševac bio prinuđen da napravi prekršaj, pa je opravdano isključen na početku drugog dela igre.

--------------------------------------------------------------------------

Milan bez Maldinija, Neste, Kaladzea...

Milan će najverovatnije biti oslabljen na prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Crvene zvezde, koji će se odigrati prekosutra na stadionu "San Siro", kako "rosoneri" nazivaju svoj fudbalski dom. U jedinoj dosadašnjoj prijateljskoj utakmici od početka priprema, Milan je savladao četvrtoligaša Lečo sa 2:0. Strelci su bili Inzagi u 28. minutu iz penala i "rezervista" Borijelo u finišu susreta.

Za Milan nisu igrali povređeni odbrambeni igrači: Nesta, Kaladze i veteran Maldini, koji nije ni licenciran za utakmice sa Crvenom zvezdom. Malo je verovatno da će se Nesta i Kaladze oporaviti do prvog duela u Milanu, a iako u timu nije bio ni Brazilac Kaka, on je ipak na spisku licenciranih igrača Milana za treće kvalifikaciono kolo za Ligu šampiona.

--------------------------------------------------------------------------

Cene ulaznica 10 evra

Cene ulaznica za prvu utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona: Milan – Crvena zvezda, koja će se odigrati prekosutra u Milanu iznose 10 evra za sve delove stadiona. Jedino će ograničen broj ulaznica za specijalnu ložu koštati 30 evra.

Za navijače Zvezde je ostavljeno 4.000 karata za treći nivo na severnoj tribini (iza gola).

L. Delić

[objavljeno: 07.08.2006.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.