Skroman učinak srpskih plivača na SP u Južnoj Koreji

Izvor: Mondo, 26.Jul.2019, 07:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skroman učinak srpskih plivača na SP u Južnoj Koreji

Srpska štafeta i Andrej Barna pojedinačno stali su već u kvalifikacijama na Svetskom šampionatu u Gvangžuu

Andrej Barna nastupao je u trci na 50 metara slobodno na Svetskom šampionatu u Južnoj Koreji i ostvario skroman učinak.

On je zauzeo 44. mesto u ukupnom plasmanu, rezultatom 22.77 sekundi.

Najbolji rezultat u kvalifikacijama zabeležio je Amerikanac Kejleb Dresel, koji je najkraću deonicu isplivao za 21.49 sekundi.

Bez plasmana >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u finale ostala je i srpska štafeta 4x200 metara. U kvalifikacijama, tim u sastavu Velimir Stjepanović, Aleksa Bobar, Vuk Čelić i Andrej Barna, ostvario je vreme 7:15,31 minut, što je bilo dovoljno za ukupno 19. rezultat.

Kao najbrži u finale su se plasirali Italijani, koji su imali 10 sekundi bolje vreme od Srbije - 7:04,97.

Od srpskih plivača do kraja takmičenja u Gvangžuu nastupaće još dva predstavnika. Vuk Čelić plivaće u maratonu 1.500 metara u subotu rano ujutro po srednjeevropskom vremenu, a Anja Crevar poslednjeg dana takmičenja, 28. jula, nastupaće u disciplini 400 metara mešovito.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.