Škrbić: Očekuje nas veliki događaj

Izvor: B92, 27.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škrbić: Očekuje nas veliki događaj



Proslavljeni rukometaš Dragan Škrbić najavio je u četvrtak u Skupšini Beograda da će svi koji budu igrali na oproštajnom meču generacije koja je osvojila bronzanu medalju na prvenstvu Evrope u Sevilji 1996. "pružiti maksimum kako bi uveličali spekatkl".

''Neki od nas su odavno prestali sa aktivnim igranjem, dok je drugima u toku naporna sezona, ali siguno nas očekuje jedan veliki događaj'', poručio je Škrbić na konferenciji za novinare i naglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da "nikada do sada u Beogradu nije bilo ovoliko rukometnih zvezda na jednom mestu".

Kako je precizirao, osim naših asova Igora Butulije, Dragana Perića, Nenada i Predraga Peruničić, Rastka Stefanovića i njegovih ostalih saigraca nastupiće i strani asovi, poput Šveđanina Magnusa Vislandera, Španca Talanta Dušebajeva i Mađara Ištvana Pastora.

''To je dokaz da se naš rukomet i dalje veoma ceni u svetu. Sav prihod sa utakmice je namenjen izgradnji rukometne hale za mlađe kategorije u Beogradu. Nama je rukomet dao sve i red je da i budući naraštaji imaju jednake uslove kao i mi '', rekao je Škrbić.

Nekadašnji srednji bek nase reprezentacije Nedeljko Jovanović dodao je da ova akcija treba da bude ''inicijalna kapisla za blistavi put naše dece ka vrhu svetskog rukometa''.

Jovanović je izrazio nadu da je moguć povratak srpskog rukometa na vodeće pozicije na međunarodnoj sceni, ali je upozorio da je ''već sada vreme za ozbiljna razmišljanja o zlatnoj medalji na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine''.

Španac Fernando Hernandes je ocenio da je ''uvek lepa stvar kada sportisti pomažu nekome kome je to potrebno'' i dodao da je uveren da će beogradska publika u Pioniru sutra "uživati u igri velikih igrača''.

Utakmicu, kojoj će prethoditi duel mladih reprezentacija Srbije i Slovenije, organizovaće humanitarna organizacija ''Sedam plus'', Ministarstvo omladine i sporta, Rukometni savez Srbije (RŠ) i Sekretarijat za omladinu i sport Beograda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.