Skolari: U nedelju borba za titulu

Izvor: B92, 30.Jan.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skolari: U nedelju borba za titulu

Trener Čelsija Luis Felipe Skolari izjavio je da nedeljna utakmica sa Liverpulom može da utiče na konačan ishod trke za titulu prvaka Engleske.

Čelsi je u prošlom kolu savladao Midlzbro sa 2:0, dok je Liverpul odigrao 1:1 sa Viganom. Obe ekipe pred nedeljni duel imaju po 48 bodova i dele drugo mesto na tabeli Premijer lige, iza Mančester Junajteda, koji ima dva boda prednosti, ali i utakmicu manje.

„To je utakmica koja može da odluči i o >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << titulu. Tačno je da su u igri samo tri boda, ali ekipe su izjednačene, a pobednik će ostati blizu vodećeg Mančester junajteda", izjavio je Skolari.

Upravo je Liverpul u oktobru prošle godine pobedio ekipu Čelsija na „Stamford bridžu", prekinuvši četvoroipogodišnju seriju plavaca bez poraza kod kuće.

„Ove sezone sam na Stamford bridžu izgubio 14 bodova, a ne mislim da sam loš trener. Takođe, znam da je Benitez fantastičan stručnjak i da vodi veliku ekipu. Želim Benitezu sve najbolje, osim na utakmici u nedelju", kazao je Skolari.

Skolari, koji je letos došao u Čelsi, dodao je da je Benitezova prednost u tome što duže radi u Premijer ligi i bolje poznaje engleski fudbal.

„Benitez bolje od mene poznaje Premijer ligu, jer radi ovde već četiri godine. Možda ima neke manje probleme u pojedinim trenucima, ali kada toliko dugo radite na istom mestu, dobro ste upućeni u sve stvari", zaključio je Skolari.

Trener Čelsija na utakmici na „Enfildu" zbog povreda neće moći da računa na štopera Rikarda Karvalja i igrače sredine terena Džoa Kola i Mikaela Esjena.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.