Skolari: Došao sam u Čelsi zbog para

Izvor: Blic, 15.Jun.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skolari: Došao sam u Čelsi zbog para

Luiz Felipe Skolari je po prvi put razgovarao sa novinarima o svom novom poslu, rekao je da je potpisao za Čelsi prvenstveno zbog novca i da to neće uticati na rezultate Portugala na tekućem EURO2008.

"Veliki Fil" bi trebalo da od Romana Abramoviča dobije oko 5,5 miliona funti godišnje, što je za četiri miliona više nego što mu plaća Fudbalski savez Portugala. Skolariju je ovo bio dovoljan razlog da ode na vrelu klupu Stemofrd bridža.

"Imam 59 godina, uskoro >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ću napuniti 60 i ne želim da radim do 70 godine. Hoću da budem u poslu još četiri-pet godina i da odem u penziju. Portugalci nisu mogli da ponude ono što dobijam iz Čelsija, pa su mi rekli da pregovaram sa kim god hoću. Samo jednom se dobija ovakva prilika i zato sam pristao", rekao je Skolari.

Prva stvar o kojoj se pričalo po objavljivanju vesti da je Čelsi konačno dobio trenera jeste Skolarijev angažman u Portugalu i uticaj na igre reprezentacije. Trener je rekao da se ništa neće promeniti do kraja EP, pa se prešlo na nešto drugačije teme - Skolarijev temperament i njegovo skromno poznavanje engleskog jezika.

"O tome morate da pričate sa mojom ženom, ona zna mnogo više o tome nego ja. Volim da se igram i šalim i volim da radim sa igračima i pravim dobru atmosferu. Osećam se dobro bilo gde u svetu, ne volim visoko društvo jer sam stidljiv. Da, govorim engleski sa igračima, govorim i nemački, italijanski, španski, šta god hoćete. Postoji samo jedan jezik u fudbalu", rekao je Skolari.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.