Izvor: MozzartSport.com, 01.Avg.2021, 03:43

Skok sezone za Ivanu i novo finale Olimpijskih igara

Izvanredan skok Španovićeve u drugoj seriji kvalifikacija

(Od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Tokija)

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović je odletela u finale Olimpijskih igara. Najbolji rezultat sezone ostvarila je danas na velikom Olimpijskom stadionu već u drugoj seriji i tako brzo otklonila sve dileme oko plasmana u finale - 7.00 metara.

Kartu za završnu bitku je prva rezervisala Amerikanka Tara Dejvis, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je odmah skočila 6.85 metara. Za našu atletičarku prvi pokušaj nije bio uspešan, jer je nagazila liniju i napravila prestup. Dok je čekala naredni skok, tražila je savet sa tribina od trener Gorana Obradovića, koji je mirno sve posmatrao i pravio taktiku sa osmehom na licu.

Šetala je sa strane i koncentrisala se, dok su se izredjale sve rivalke u njenoj grupi. A onda je samouvereno uhvatila zalet i poletela tačno sedam metara. Odmah se i kod nje video osmeh zadovoljstva, znala je da je pokušaj bio pravi.

Najbolji skok ove sezone pre Olimpijskih igara, naša najbolja atletičarka ostvarila je na mitingu Dijamantske lige u Stokholmu - 6.88 metara. Sada je jasno da je najbolje čuvala za najvažnije takmičenje, za koje se sprema još od kad je u Riju uzela bronzanu medalju.

Finale Olimpijskih igara u skoku u dalj je na programu je u utorak od 2.50 po srpskom vremenu.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.