Izvor: Blic, 03.Apr.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skok na Pantere

Skok na Pantere

Duško Vujošević je dobio zeleno svetlo čelnika Košarkaškog saveza Srbije i Crne Gore da istovremeno vodi najbolju nacionalnu selekciju, šampione sa Svetskog šampionata u Indijanapolisu 2002. godine, i aktuelnog državnog šampiona Partizan Mobtel 063. Glavni stručnjak crno-belih ne krije da su završni pregovori odrađeni u utorak posle podne, ali o detaljima, pogotovo da li će njegovi prvi pomoćnici biti Miodrag Baletić i Predrag-Bata Zimonjić (kondicija), >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ne želi da priča.

- Skoro smo se sve dogovorili. Ostale su samo nijanse u ugovoru - bile su Vujoševićeve reči posle jučerašnjeg prepodnevnog treninga u 'Pioniru'.

Da li konačan dogovor nije postignut zbog protivnika u savezu?

- Protivnika ima, ali nikakvih opstrukcija nije bilo. Ovih dana sve će biti poznato. Tada ću zvanično saopštiti planove i reći datum kada će se reprezentativci okupiti.

Vujošević je trenutno okupiran Partizanom, završnicom ligaškog dela takmičenja u nacionalnom šampionatu.

- Sami odlučujemo o našoj sudbini. Ako pobedimo FMP u narednom meču, u plej-of ćemo startovati s prvog mesta. Naš cilj je na početku lige bio da se plasiramo među prve tri ekipe u zemlji. To smo već uradili, ali imamo šansu da budemo prvi i pokušaćemo sve da učinimo da do toga i dođe.

Idete Panterima u Železnik?

- Moji igrači imaju dodatni motiv jer su izgubili u prvom delu prvenstva od FMP-a u 'Pioniru'. Neće biti lako. Naš protivnik ima izuzetno kvalitetan sastav i pojedince. Za svaki meč se pripremamo na poseban način. Tako će biti i za FMP Železnik. Spremamo taktiku, ali je nećemo otkriti.

Da li ima povređenih?

- Stanje je redovno. Svi su spremni i u najjačem sastavu ćemo igrati derbi.

U poslednje vreme stalno se piše o Krstiću i Vujaniću. Mnogi ih vide u NBA ligi. Da li mislite da to može negativno uticati na njihovu igru.

- Oni su profesionalci i to ih ne dodiruje. Postoje tendencije da će Vujanić i Krstić otići u NBA. Oni su stabilne ličnosti i razmišljaju samo o Partizanu. Siguran sam da će biti odlični do kraja prvenstva - zaključio je Vujošević. S. Đurić 'Pionir' bi doneo prednost

Ukoliko Partizan bude prvi, imaće prednost domaćeg parketa.

- 'Pionir' donosi prednost, ali u sudaru sa beogradskim klubovima ona je blaga. Sigurno je da bi nam odgovaralo da utakmicu više igramo na našem parketu - rekao je Vujošević.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.