Izvor: Blic, 11.Maj.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skok igrom do pehara

Skok igrom do pehara

Ratko Dostanić nema nijednu dilemu pred današnji (17) večiti derbi u polufinalu Kupa na 'Marakani'. Trener Crvene zvezde nije želeo da otkriva tim sa kojim će se suprotstaviti Partizanu, ali je najavio da će ulogu povređenog Dušana Baste preuzeti reprezentativac Milan Dudić.

- Lilijan Tiram je u Italiji imenovan za najboljeg centralnog fudbalera, da bi na Svetskom prvenstvu bio proglašen za najboljeg desnog beka, što ukazuje na činjenicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da kvalitetan igrač može dobro da odigra na svakoj poziciji u timu. Dudić ima dosta iskustva, tako da mnogo očekujem od njega i od ostalih igrača - izjavio je Dostanić.

Na pitanje da li će Zvezda i na ovom derbiju igrati sa dugim loptama ka Nikoli Žigiću, trener crveno-belih je odgovorio:

- Svaki tim ima svog aduta, a glavni adut Crvene zvezde je skok igra u kojoj je Žigić neprikosnoven. Međutim, naša igra se nikada nije bazirala na jednog igrača, pa neće ni ovoga puta, već ćemo pokušati da sa svim snagama nametnemo tempo protivniku i na taj način postignemo gol više od njih.

Ratku Dostaniću, ali i Vladimiru Vermezoviću, je zamereno što su večiti rivali taktizirali na prethodna dva derbija, zbog čega su oba meča okončana bez pobednika sa samo dva pogotka.

- Crvena zvezda uvek igra ofanziv no, a da bi na utakmici bilo golova potrebno je da oba tima igraju otvoreno, a ne samo jedan. S toga, ne mogu da prognoziram rezultat, ali verujem da će on biti u našu korist - konstatovao je Dostanić.

Milanu Dudiću ovo će biti 101. utakmica u Crvenoj zvezdi, odnosno osmi večiti derbi u dosadašnjoj karijeri.

- Partizan i mi bićemo akteri finala pre finala, a neću pogrešiti ako kažem da će pobednik meča na 'Marakani', uz dužno poštovanje Rada i Železnika, gotovo sigurno osvojiti Kup. U svoje i u ime saigrača obećavam da ćemo se boriti čitavih 90 minuta ne bi li sezonu krunisali makar ovim peharom. Verujem da ćemo pokazati da smo bolji od večitog rivala - izjavio je Dudić pre jučerašnje utakmice u Železniku.

G. Anđelković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.