Izvor: Blic, 24.Apr.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škobalj: Cilj je postizanje rezultata na nivou renomea kluba

Novoimenovani trener Crvene zvezde Milan Škobalj izjavio je danas da mu je cilj u radu do kraja sezone "postizanje rezultata na nivou dosadašnjeg renomea kluba."



Škobalj je tim "crveno-belih" preuzeo 18. aprila, nakon neočekivane ostavke Stevana Karadžića, a na mesto trenera zvanično je postavljen juče.

"Moja velika prednost je poznavanje sistema i koncepcije kluba", rekao je Škobalj koji je u trofejnom klubu od 2001. godine.

On je ocenio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da atmosfera u klubu "nije narušena" i da, uprkos teškoj finansijskoj situaciji u kojoj se Crvena zvezda našla, od igrača očekuje maksimalno angažovanje jer je dobar rezultat "najveća motivacija".

Predsednik Upravnog odbora KK Crvena zvezda Mirko Petrović istakao je da je Škobalj dugo u klubu i da je deo "kontinuiteta u radu".

Petrović je naveo i da je prethodni trener imao "apsolutnu podršku" svih klupskih struktura, ali da nije izdržao "pritisak javnosti".

Novi trener "crveno-belih" do sada je bio Karadžićev pomoćnik, a tim Zvezde je već predvodio na dve utakmice Superlige - u "večitom derbiju" i protiv Lajonsa.

Izmirićemo obeveze prema igračima

Predsednik Upravnog odbora Košarkaškog kluba Crvena zvezda Mirko Petrović izjavio je danas da će taj klub do kraja sezone izmiriti obaveze prema igračima, ali je apelovao na državu da pomogne Zvezdi i ostalim vrhunskim klubovima.

"Učinićemo napore i verujem da ćemo uspešno završiti sezonu, ali rešavanje trenutnih problema neće rešiti strateška pitanja u srpskom sportu", kazao je Petrović na konferenciji za novinare u Zvezdi.

Petrović je rekao da će Zvezda tražiti pomoć državnih institucija, jer bez toga, kako je ocenio, nema razvoja vrhunskog sporta u Srbiji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.