Skener B92: Neće gol sâm da se postigne

Izvor: B92, 24.Jul.2019, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skener B92: Neće gol sâm da se postigne

Crveno-beli su savladali Fince sa 2:0 u meču u kojem su mogli da urade dosta više, barem što se rezultata tiče, protiv izuzetno inferiornog rivala.

Izabranici Vladana Milojevića su utakmicu počeli izuzetno agresivno, visokim presingom na loptu i zadnju liniju odbrane Finaca.

U prvih 15 minuta gosti jedva da su prešli polovinu terena, ali su lošu igru Zvezde u protivničkom kaznenom prostoru mogli da kazne u 15. minutu, kada su zatresli mrežu Borjana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Ipak, crveno-bele je tada spasla zastavica pomoćnika. Mirko Ivanić je pokazao deo talenta koji zvezdaši nestrpljivo iščekuju, ali potvrdio da mu je samopouzdanje i dalje na niskom nivou.

Šampion Srbije je odigrao značajno bolji meč nego bilo koji od prethodna dva u Evropi i pokazao da stvari idu u pozitivnom smeru.

Igra, doduše, sigurno nije bila na nivou koji Milojević očekuje, ali deluje kao da svi problemi mogu da budu rešeni vremenom i radom, kao i ako se pojačanja pokažu prema očekivanjima.

Odbrana nije imala puno posla, ali je opet pokazala da joj sigurnost nije jača strana i da je povratak Degeneka prava stvar.

Tokom celog meča nedostajala je završnica i finalni pas kod ulaska u kazneni prostor. Prvi gol je došao posle odličnog centaršuta, ali i loše procene golmana Helsinkija, dok je i drugi pogodak Zvezde došao posle nesigurne intervencije Rudakova.

Sve u svemu, statistika na kraju meča egzaktno opisuje ono što se dešavalo na terenu – 17 šuteva naspram jednog gostiju.

Milan Borjan – Izuzev poništenog gola Finaca, koji ne možemo dublje analizirati, čuvar mreže crveno-belih nije imao apsolutno nijedan zadatak veran pomena tokom čitavih 90 minuta duela.

Filip Stojković – Solidan u defanzivi, bez kiksa, ali mali broj napada koji je organizovao Helsinki nije išao preko njegove strane. U napadu odlično pomagao i uvek bio blizu Ivanića.

Nemanja Milunović – U 15. minutu mogao da bude tragičar, kod poništenog gola. Ponovo je kiksirao u 51. minutu, u vazdušnom duelu, ali je Jovančić uspeo da spasi njega i ekipu.

Srđan Babić – Izuzev jednog amaterskog ispadanja na početku utakmice, na nekih 25 metata od gola, nije imao posla. Dobija prelaznu ocenu, ali bez previše pohvala.

Milan Rodić – Poprilično neprimetan tokom prvog poluvremena, aktivirao se u drugom. Mali broj defanzivnih zadataka,ali dobar kada je dolazilo do istih. Nije učestvovao u kreaciji i završnici napada kao što neretko ume, sem u par navrata u poslednjih 30 minuta.

Branko Jovičić – Dobro anticipirao i presekao uglavnom sve napade protivnika koji su išli preko njega. U par navrata samoinicijativno preuzeo ulogu plejmejkera, ali to nije prolazilo najslavnije.

Dušan Jovančić – Odličan na obe strane terena. Pravovremeno se vraćao u odbranu i bio siguran u duelu. U napadu bio odlično pozicioniran, delio dobre lopte, ali mu je konstatno nedostajalo dobro nameštanje kako bi uputio kvalitetan udarac. Jedan od boljih na terenu, doduše u drugom poluvremenu odigrao dosta lošije.

Marko Marin – Izgledao nešto nezainteresovanije nego obično. Iako se ne može istaći ništa loše što je uradio tokom svih 90 minuta, ovo nije bila partija u kojoj je pokazao šta sve može. Dobar centaršut kod drugog gola, koji ipak ide na dušu golmana gostiju.

Mirko Ivanić (do 63) – Na trenutke izuzetan, na trenutke zagonetan. Bio fokalni adut u napadu Zvezde, konstantno blizu ili sa loptom. Kao i u meču sa Suduvom promašio šansu koju je morao da iskoristi, ali se ovog puta iskupio milimetarski preciznim centaršutem kod gola. Partija koja bi svakako trebalo da ulije blagu dozu nade zvezdašima.

El Fardu Ben (do 85) – Ispodprosečna partija možda i najboljeg ovosezonskog igrača do sada. Uglavnom čekao da lopta dođe do njega. Nije mu se otvorila prava šansa, ali je nije ni stvorio.

Ričmond Boaći (do 72) – Strelac gola u kojem 90 posto zasluge ide Ivaniću. Odlično vršio pritisak na početku, zajedno sa Benom, ali posle toga bio nedovoljno aktivan. Nije gubio duele, ali iz njih nisu dolazile stopostotne šanse.

Milan Jevtović (od 63) – Svakim kontaktom sa loptom Jevtović pokazuje da se radi od tehnički izuzetno potkovanom igraču. Jednom je veceras predriblao samog sebe, jednom stvorio ozbiljnu šansu koja nije rezultovala golom, a u 86. minutu propustio jednu od najvećih šansi na utakmici.

Milan Pavkov (od 72) – Dosta neprimetna rola za kratak period, sve do 90. Minuta kada je pokasao golgeterski njuh i svom timu obezbedio mnogo mirniji odlazak u Helsinki.

Aleksa Vukanović (od 85) – Odigrao premalo da bi ostavio ikakav utisak.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.