Izvor: MozzartSport.com, 19.Sep.2021, 10:17

Škendija gostuje na najtežem terenu, Škupi se vraća kući, Tikveš okreće novi list

Lider je veliki favorit u Bitolju, najzanimljivije će biti na dva duela u Skoplju, posebno u derbiju bivših prvaka Makedonije

Na scenu ponovo stupa istočnjački derbi, ovog puta u prvoj ligi. Bregalnica u Štipu dočekuje Tikveš iz Kavadaraca. Gosti su se rastali sa trenerom Panetom Blaževskim i ekspresno našli zamenu. Vlatko Kostov, bivši pomoćnik u mladoj i A selekciji Makedonije, kao i fudbalski radnik koji je imao ambicije da bude prvi čovek Fudbalskog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << saveza Makedonije, vratio se zanatu. Kostov je poslednji put bio na trenerskoj stolici 2018. godine kada je vodio Renovu. Ovaj duel biće prvi međusobni u PMFL-u za Bregalnicu i Tikveš. U dosadašnjih 11 međusobnih duela u Drugoj ligi Bregalnica ima pet pobeda, četiri meča su završena nerešeno, a Tikveš je pobedio samo dva puta, i to sa 1:0.

U ovom meču Vlatko Kostov neće debitovati na klupi zbog administrativnih problema, ali će deliti savete sa tribina.

"Čast mi je što sam ponovo u Kavadarcima. Da ne verujem u Tikveš, ne bih se prihvatio ovog izazova. Znam da ovi igrači mogu više. Ne smemo dozvoliti da zaboravimo istorijski podvig koji su učinili, a to je ulazak u Prvu ligu posle 17 godina. Ja verujem u njih. Dobro je što ćemo u narednom meču protiv Bregalnice biti kompletni", rekao je novi trener Tikveša, Vlatko Kostov.

15.00: (4,90) Skoplje (3,45) Škendija (1,70)

Aktuelni nacionalni šampion Škendija gostovaće povratniku u ligi, Skoplju. I to na jednom od najtežih terena u ligi, na Avtokomandi. Klub iz Tetova neće moći da računa na novo pojačanje u napadu Sindrita Gurija, koji još nije registrovan i nema pravo da igra. Guri je stigao kao zamena za najboljeg igrača u istoriji kluba Besarta Ibraimija, koji je prešao u grčki Ksanti. Očekuje se da on bude spreman za nastup u narednom kolu. Ostali igrači su u kombinaciju za igru.

Skoplje neće imati suspendovanog štopera Dina Najdoskog. U poslednjoj deceniji, Škendija je četiri puta gostovala na Avtokomandi, a pobedila je samo jednom.

"Znam da nas protiv Skoplja čeka veoma teška utakmica, jer svaki tim protiv Škendije na terenu daje 200 odsto mogućnosti. Ali, vreme je da uhvatimo ritam, da pokažemo svoju klasu i da počnemo da neprestano pobeđujemo", istakao je jedan od najboljih igrača Škendije Ljupčo Doriev.

15.00: (1,32) Škupi (4,70) Borec (9,00)

Biće uzbudljivo na još jednom terenu u glavnom gradu, gde će se sukobiti bivši prvaci Makedonije – Makedonija Đorče Petrov i Rabotnički. Lavovi su ubedljivo izgubili poslednji duel od Akademije Pandev (4:1) i igraju po sistemu toplo-hladno, ali se očekuje da u ovom meču osvoje tri boda i uključe u borbu za pozicije koje na kraju vode u evropske kupove.

-------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------------

Škupi se vraća na svoj stadion posle godinu dana. Tim koji se prema dosadašnjoj igri smatra favoritom za titulu u makedonskog fudbalu pred publikom će se sastati sa Borecom. Sastav iz Čaira dugo nije igrao na svom stadionu zbog građevinskih aktivnosti. Opština je već na nogama, čeka se duel sa Velesovcima, a zanimljivo je da je Borec bio poslednji rival Škupija pre nego što je stadion Čair počeo da se obnavlja. Tada je domaćin slavio sa 3:0.

"Uzbuđeni smo što se vraćamo na stadion u Čairu. Dobro smo pripremljeni za duel protiv Boreca, oni imaju dobar tim, ali igraćemo pred našim navijačima za koje sam siguran da će stvoriti dobru atmosferu. Borićemo se za njih za tri boda", rekao je trener Škupija Goce Sedloski.

Očekuje se da će lider Akademija Pandev ostati na ovoj poziciji i posle sedmog kola, jer gostuje Pelisteru u Bitolju. Zeleni su prikovani za dno tabele sa samo jednim bodom, pa prema trenutnoj formi nema načina kako da iznenade favorizovani tim Aleksandra Vasoskog.

U poslednjem meču Renova će na Gradskom stadionu u Tetovu ugostiti Strugu. Sve utakmice makedonskog najvišeg ranga počinju u 15.00.

MAKEDONIJA 1 – 7. KOLO

Nedelja

15.00: (1,68) Bregalnica (3,45) Tikveš (5,10)

15.00: (2,25) Makedonija ĐP (3,05) Rabotnički (3,25)

15.00: (3,80) Pelister (3,25) Akademija Pandev (1,97)

15.00: (2,85) Renova (2,65) Struga (2,85)

15.00: (1,32) Škupi (4,70) Borec (9,00)

15.00: (4,90) Skoplje (3,45) Škendija (1,70)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Martin TANASKOVSKI

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.