Skandal u finalu Kupa BiH – navijači bojkotovali himnu

Izvor: B92, 17.Maj.2023, 19:53

Skandal u finalu Kupa BiH – navijači bojkotovali himnu

Meč za trofej između Zrinjskog i Veleža igra se na Bilinom Polju, a počeo je onako kako niko nije očekivao, ispadom pristalica prvaka države

Navijači Zrinjskog izazvali su veliki skandal u finalu Kupa Bosne i Hercegovine, na meču protiv gradskog rivala Veleža, pošto su okrenuli leđa tokom intoniranja himne zemlje u kojoj žive.

Sve se to desilo pred početak duela pu Zenici, na stadionu "Bilino Polje".

Čim je krenula himna Bosne i Hercegovine Ultrasi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su okrenuli leđa i na taj način su izrazili veliko nepoštovanje prema svojoj državi.

"Neverovatno je da se još uvek dešavaju ovakve scene na utakmicama u Bosni i Hercegovini i neko bi ovakve stvari trebalo da počne da kažnjava", pišu mediji u komšiluku o ovom još jednom ispadu koji nema nikakve veze sa sportom i fudbalom.

"Nije ovo ništa novo. Domovina u kojoj žive često se vređala na utakmicama uz veličanje određenih ljudi koji su izvršili strašne zločine u prošlosti. Definitivno je ovo izuzetno ozbiljan skandal koji jednostavno mora biti kažnjen od strane Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i videćemo kako će krovna kuća BiH fudbala reagovati", navodi se dalje u tekstu.

Navijači Zrinjskog su već proslavili jedan trofej ove sezone, titulu prvaka države.

Definitivno su na vrlo loš način počeli da bodre svoj tim u borbi i za drugi pehar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.