Skandal u Francuskoj, Pari Sen Žermen optužen za rasizam!?

Izvor: Sportske.net, 08.Nov.2018, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skandal u Francuskoj, Pari Sen Žermen optužen za rasizam!?

Vrlo ozbiljne pritužbe nakon novih saznanja.

Pari Sen Žermen se nalazi u središtu velikog skandala.

Nakon što su umalo izbegli oštre sankcije zbog finansijskog fer-pleja, novi slučaj bi mogao da uzdrma velike imperije u stvaranju.

Pojavili su se navodi da je u periodu od 2013. do 2018. godine zabeležena sistematska diskriminacija na osnovu porekla i boje kože u klubu.

Akademija francuskog kluba je svoje timove popunjavala po određenim "rasnim" >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << kvotama, pa su mnogi talentovani dečaci tamnopute boje kože morali da napuste klub ili bili onemogućeni da zaigraju iako su bili vrlo talentovani, tvrde francuski mediji.

Jedan od primera je i mladi Jan Gboho, U18 reprezentativac Francuske koji tvrdi da je sa 13 godina bio odbijen od strane PSŽ-a samo zato što je afričkog porekla.

Ovo je izašlo na videlo nakon otkrivanja poverljivih dokumenata u aferi "Football Leaks" u kojoj je otkriveno i kako Mančester siti vršio sumnjive transakcije novca kako bi izbegao kaznu UEFA zbog kršenja finansijskog fer-pleja.

Pariski klub se za sada nije oglasio povodom ovih tvrdnji, ali poznat je slučaj od pre nekoliko godina kada je otkriveno da u Fudbalskom savezu Francuske žele da povećaju broj "pravih" Francuza u mlađim selekcijama tako što bi uveli slične kvote.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.