Skandal na Euro (U21) – Italijani oštećeni, UEFA tek od 1/4 finala uvodi VAR

Izvor: B92, 23.Jun.2023, 17:40

Skandal na Euro (U21) – Italijani oštećeni, UEFA tek od 1/4 finala uvodi VAR

Zbog porpusta sudija u meču Italije i Francuske u okviru grupne faze, i burnih reakcija Azura i navijača, tek od nokaut faze biće uveden video nadzor.

Mlada reprezentacija Francuske savladala je vršnjake iz Italije 2:1 u meču grupe D na Evropskom prvenstvu koje zajednički organizuju Rumunija i Gruzija, ali je rezultat, zapravo, trebalo da bude 2:2. Da je bilo VAR sistema, bilo bi i pravde po Azure - dileme ne bi bilo.

Naime, pred sam kraj meča napadač Italijana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Raul Belanova pogodio je stativu, lopta je prešla gol liniju od odbitka, usledio je i brz refleks golmana Francuske i igra je nastavljena - sudije nisu videle očigledan gol.

Uzalud su bili burni protesti iz Tabora Azura, arbitri nisu imali tehnologiju kao podršku te nisu ni mogli da provere ispravnost svoje odluke.

Rezultat 2:1 je ostao na snazi i Italijani su pretrpeli poraz međutim zbog velikog propusta reagovala je UEFA. Dan kasnije, Evropska fudbalska federacija je donela odluku da se VAR sistem uvede za utakmice Eura od četvrtfinala.

Italijanima ovaj potez UEFA, naravno, ne znači mnogo ali može biti od ključnog značaja od nokaut faze kako se slični previdi sudija ne bi dešavali i uticali na ishdoe mečeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.