Skandal majstor nije prokockao šansu: TITULA za Kirjosa

Izvor: Mondo, 05.Avg.2019, 07:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skandal majstor nije prokockao šansu: TITULA za Kirjosa

U finalu igrača "nove generacije" snašao se talentovaniji, ali i kontroverzniji...

Ovo je bila njegova nedelja!

Napravio je stotine "mini-incidenata" u Vašingtonu, ali Nik Kirjos se na kraju od publike u prestonici SAD, koja ga je toliko puta inzervirala, oprostio tek nakon podizanja pehara - pošto je u finalu pobedio Danila Medvedeva u dva seta - (7:6 (8:6), 7:6 (7:4)).

Kontroverznom teniseru iz Australije ovo je šesta ATP titula u karijeri >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i druga ove sezone, nakon što je prethodno najbolji bio u Akapulku.

U duelu igrača "nove generacje" bolje se snašao talentovaniji, mada su odlučivale nijanse u taj-brejku, a vredi istaći da je Kirjos bio daleko mirniji za razliku od meča protiv Stefanosa Cicipasa, s tim da se i ovoga puta konsultovao sa ljudima iz publike oko servisa.

Treći put zaredom otišao je do navijača iza sebe i pitao "gde da servira" na meč-loptu, a izgleda da je i ovoga puta savet bio dobar - ako ga je uopšte bilo.

The #CO19 fans should start charging consulting fees! >: @TennisTV | @NickKyrgiospic.twitter.com/AJGhvuDbHy

— ATP Tour (@ATP_Tour) August 4, 2019

Zbog osvajanja 500 bodova na ovom turniru Nik Kirjos će skočiti na ATP Listi do 30. pozicije, a videćemo da li može da zadrži i konstantnost u igri koja je uvek predstavljala problem za njega, dok je pod znakom pitanja uvek i motivacija.

Kirjos izgleda posebno motivišu veliki mečevi pošto ove sezone ima 5-1 skor sa igračima iz TOP10, što je procentualno čak uspešnije i od Đokovića koji je dobio više mečeva (7-2).

Uprkos povredi leđa koja ga je mučila i u finalu, Kirjos će igrati u Montrealu.

Foto: Guliver/(AP Photo/Patrick Semansky)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.