Sjajni preokret Metalca u Ljubljani

Izvor: B92, 01.Nov.2014, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjajni preokret Metalca u Ljubljani

Košarkaši Metalca napravili su veliko iznenađenje u šestom kolu ABA lige, pošto su Ljubljani savladali Olimpiju sa 70:69 (16:26, 16:20, 20:15, 18:8).

Ono što je još veće iznenađenje jeste način na koji je Metalac došao do trijumfa – velikim preokretom u drugom delu igre, pošto je na poluvremenu gubio 14 razlike!

Metalac je tako stigao do prve pobede u ABA ligi i trenutno je na 11. mestu, dok je Olimpija vezala drugi poraz i sada je četvrta.

Kada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je završeno prvo poluvreme činilo se da će Olimpija upisati još jednu sigurnu pobedu, ali tako nisu mislili Dušan Kutlešić, Đorđe Majstorović, Nemanja Todorović i Slobodan Dunđerski.

Poene za pobedu sa penala postigao je Nikola Jevtović, dok je povratnik u redove Olimpije Klemen Prepelič promašio trojku za pobedu u poslednjim sekundama.

Gosti su odigrali fenomenalnu odbranu i u drugom poluvremenu dozvolili Slovencima samo 23 poena. Po 11 poena ubacili Kutlešić, Majstorović i Todorović (uz 4 skoka), dok je Dunđerski dodao 9, uz 5 skokova i 6 ukradenih lopti.

Olimpiji nije pomogao ni odlični Mirza Begić, koji je ubacio 16 poena i uhvatio 3 lopte. Međutim, u domaćem timu jedino je još Saša Salin sa 13.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.