Izvor: MozzartSport.com, 24.Jan.2021, 02:13

Sjajni Ristić prekinuo seriju Virtusa, Teodosić na dve asistencije od dabl-dabla (VIDEO)

Breša slavila u Bolonji, Teodosiću pobegla lopta u napadu za pobedu

Košarkaši Breše prekinuli su seriju od tri vezana poraza, tako što su stali na kraj pobedničkoj seriji Virtusa (90:89). Posle pet vezanih pobeda u svim takmičenjima puleni Aleksandra Đorđevića su u Segafredo areni poklekli protiv tima iz sredine tabele, koje je predvodio sjajni Dušan Ristić. Virtus je posle šestog poraza u sezoni četvrti (10 pobeda), Breša je sa skorom 6-9 na >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 11. mestu na tabeli.

Rezultatska klackalica u uvodnih 10 minuta, rešio je je Virtus u svoju korist (16:15). U drugoj deonici Breša preuzima stvari u svoje ruke, dolazi i do dvocifrenog viška, gosti na odmor odlaze sa osam poena prednosti. Vratio se Virtus u trećem periodu i delovalo je da će Đorđevićevi puleni nošeni Belinelijem i Teodosićem uspeti da upišu trijumf, imali su i plus od 11 poena u jednom trenutku, ali su gosti serijo 5:0 u finišu kvartala pokazali da se neće predati.

Nastavlja ekipa Mauricija Buskalje sa dobrom igrom i na startu poslednje četvrtine, dolazi i do poravnanja posle samo par napada, a potom u finišu deonice i do preokreta. Usledila je drama, Mos pogađa na tri sekunde do kraja i donosi pola koša prednosti Breši. Teodosić potom gubi loptu i sve je bilo gotovo u Bolonji.

Đordano Bortolani je sa 23 poena bio najefikasniji u pobedničkom sastavu, ali je imao isti indeks korisnosti kao Dušan Ristić (25). Bivši košarkaš Crvene zvezde nastavlja sa dobrim partijama u Italiji, ovoga puta je u velikoj pobedi učestvovao sa 21 poenom i šest skokova. Keni Čeri je dodao 14 poena, 11 je ubacio Tajler Kalinoski.

Što se tiče Virtusa, Belineli je ubacio 23 poena, Miloš Teodosić je takođe bio odličan sa 17 poena i osam asistencija, dok je Stefan Marković ubacio deset poena, pet skokova i četiri asistencije. Džulijan Gembl je dodao 10 poena i šest skokova.

ITALIJA, LEGA A - 17. KOLO

Subota

Ređana - Trento 83:74

/Mej 16 - Vilijams 20/

Virtus Bolonja - Breša 89:90

/Belineli 23, Teodosić 17 - Bortolani 23, Ristić 21/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.