Sjajni Kuk doveo Zvezdu do pobede

Izvor: Blic, 26.Mar.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjajni Kuk doveo Zvezdu do pobede



Tvorac pobede: Omar Kuk

Zahvaljujući pre svega fantastičnom Omaru Kuku koji je ubacio 32 poena a zatim i Tadiji Dragićeviću sa 23 Crvena zvezda je savladala Olimpiju 93:87 (31:25, 10:21, 25:20, 27:21) u prvom meču četvrtfinalu plej ofa NLB lige.



U meču u kome su se protivnici naizmenično smenjivali u vođstvu, najveću prednost su imali gosti +10 u 23. minutu, ali su šuterski raspoloženi igrači Zvezde uspeli da se vrate u meč i na kraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pobede.

Zvezda do prve malo veće prednosti (šest poena) dolazi krajem prve četvrtine, ali Ljubljančani pojačavaju ritam i u 13. minutu dolaze u vođstvo 34:33.

Nakon toga usledila je igra koš za koš da bi gosti u poslednjem minutu prvog poluvremena stigli do +5.

U nastavku zmajčeki nastavljaju da povećavaju prednost, a u 23. minutu došli su do maksimalnih 53:43. Tada na scenu stupa Kuk koji sa dve vezane trojke, a nedugo zatim posle sedam vezanih poena Bakića (dve trojke) crveno beli dolaze do izjednačenja 57:57.

Usledila je nova serija zelenih za 64:58, ali tada Dragićević pogađa za tri, da bi Kuk u poslednjoj sekundi treće deonice postigao svoj 22. poen za 66:66.

Ipak, slovenački tim se ne predaje, ali posle 75:71, Dragićević ponovo ubacuje dve vezane trojke, a isto čini i Kuk za 87:83.

Tada Zvezdaši prave tek treći skok u napadu, a posle osvojene lopte Tadija Dragićević šutem sa osam metara rešava sve dileme oko pobednika.

Osim Kuka sa 32 i Dragićevića sa 23, ponovo se istakao i Elmedin Kikanović sa 14 poena.

Stevan Karadžić: Igrali smo mekanu odbranu. Napravili smo samo šest faulova i primili lake poene. U nastavku smo stegli odbranu, proradili su Kuk i Dragičević, a kada su oni raspoloženi mi pobeđujemo. Sada nas očekuje teško gostovanje u Ljubljani ali nadam se da ćemo pobediti.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Sjajni Kuk za pobedu Zvezde

Izvor: B92, 26.Mar.2008

..Košarkaši Crvene zvezde pobedili su ljubljansku Olimpiju 93:87, u prvoj utakmici četvrtfinala regionalne NLB lige. Fenomenalnu partiju, najbolju ove sezone, pružio je Amerikanac Omar Kuk koji je meč završio sa 32 poena (6-9 za tri), šest asistencija i tri ukradene lopte. Pored Kuka sjajan je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.