Sjajni Jokić nedovoljan za pobedu, Gudurić solidan, debakl Dalasa (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2020, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjajni Jokić nedovoljan za pobedu, Gudurić solidan, debakl Dalasa (VIDEO)

Košarkaši Memfisa pobedom nad Denverom sa 104:96 nastavili seriju od tri pobede u nizu. Nikola Jokić bio je najefikasniji igrač meča, ali to nije pomoglo njegovom timu, a na drugoj strani Marko Gudurić je solidno doprineo slavlju svoje ekipe.

Iako je Nikola Jokić odigrao još jednu dobru partiju i meč završio kao najefikasniji igrač meča sa 25 poena, 13 skokova u 5 asistencija, njegov tim ga nije najbolje pratio pa su pretrpeli novi poraz.

Denver je loše ušao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u meč i već od samog starta bio u zaostatku koji su domaćini potom samo uvećavali. Gosti su tek u finišu uspeli da smanje razliku ispod dvocifrenog broja ali ne i da ugroze pobedu domaćina.

Tim Memfisa predvodili su Dilon Bruks sa 24 poena i Jonas Valačnijunas sa 23 poena 12 skokova i 3 asistencije, a Marko Gudurić je u igri bio 14 minuta i zabeležio 5 poena uz 4 skoka i po 2 asistencije i ukradene lopte.



Zahvaljujući odličnoj timskoj igri Boston je u derbiju Istočne konferencije kao gost bio bolji od Majamija sa 109:101.

To ilustruje i podatak da je startna ekipa Bostona meč završila sa dvocifrenim šuterskim učinkom. Gordon Hejvord je postigao 29 poena, uz 9 skokova, Džejlen Braun 25, Kemba Voker 16, Markus Smart 11 i Danijel Tajs 10 poena.

Majami je predvodio Goran Dragić sa 23 poena, po 2 skoka i ukradene lopte i 4 asistencije za 30 minuta igre, Džimi Batler je dodao 20, a Bem Adebajo 16, uz 10 skokova.

Dominacija Milvokija i debakl Dalasa

Košarkaši Milvokija su nadigrali Vašington sa 151:131 i ostvarili devetu pobedu u nizu potvrdivši vodeću poziciju na tabeli, a Kris Midlotn je postavio rekord karijere. Feniks je u Teksasu priredio iznenađenje i na gostovanju deklasirao Dalas sa čak 133:104.

I početak meča Milvokija i Vašingtona posvećen je sećanju na Kobija Brajanta, a već od samog starta Milvoki je demontrirao ko je lider šampionata, a onda su ubrzo došli i do više od 30 poena prednosti.

Ni u jednom se trenutku nije postavljalo pitanje pobednika, a tim je po efikasnosti predvodio Kris Midlotn koji je sa 51 poenom postavio rekord karijere, a za 36 minuta na terenu imao je još 10 skokova i 6 asistencija.



Najbolje ga je pratio Erik Bledso sa 34 poena, 6 skokova i 10 asistencija.

U timu Vašingtona najefikasniji je bio Bredli Bil sa 47 poena i 6 asistencija, a skromno su ga pratili Tomas Brajant sa 18 i Davis Bertans sa 15 poena uz 3 skoka.

Na gostovanju je i Feniks deklasirao Dalas u Teksasu sa čak 133:104.

Gosti iz Arizone su već u prvoj četvrtini došli do dvocifrene prednosti a potom više nije bilo nikakve neizvesnosti o pobedniku meča.

U pobedničkom timu po efikasnosti se izdvajao Devin Buker sa 32 poena, 6 skokova, 9 asistencija i 2 ukradene lopte. Diandre Ejton je bio sjajan sa 31 poenom i 9 skokova, Keli Ubre je dodao 19, a Dario Šarić 8 , uz 4 skoka, 2 asistencije i po ukradenu loptu i blokadu za 22 minuta.

U timu Dalasa Luka Dončić je postigao 21 poen, uz 6 skokova i 2 asistencije, a Džalen Branston i Džej Džej Barea su dodali po 15 poena. Naš internacionalac Boban Marjanović je u igri proveo nešto manje od pet minuta i imao 5 poena i jedan skok.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.