Sjajni Boško Janković srušio Lacio!

Izvor: Sportski Žurnal, 05.Feb.2012, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjajni Boško Janković srušio Lacio!

Kakav meč je odigrao Boško Janković! U prvom duelu nedeljnog programa Đenova je slavila trijumf protiv Lacija i to najviše zahvaljujući srpskom reprezentativcu, koji je bio centralna figura.

Janković je najpre namestio gol Palasiu u 10. minutu. Boško je izveo korner sa leve strane, a Palasio je prelepim udarcem sa ivice peterca lobovao golmana domaćih Sebastijana Freja.
Janković je potom duplirao prednost u 26. minutu udarcem sa desetak metara iskosa desno, posle centaršuta Đuzepea Skulija.
Nije se Janković na tome zaustavio, tek što je počelo drugo poluvreme postigao je svoj drugi, a za Đenovu treći pogodak i to posle prodora Kevina Konstanta po levoj strani terena.
Činilo se tada da će domaćin lako privesti meč kraju, ali nije bilo tako. Ledesma je iz jedanaesterca u 54. minutu doneo nadu Rimljanima, a Gonzales je u 90. minutu smanjio na 3:2. Bio je to i konačan rezultat, nije bilo vremena da Lacio dođe i do izjednačenja.
Janković je u 86. minutu izašao iz igre, a zamenio ga je reprezentativac Slovenije Valter Birsa. Rimljani su od 82. minuta igrali sa igračem manje pošto je francuski fudbaler Modibo Dijakite dobio crveni karton.
Semafor 22. kola Serije A:
Đenova – Lacio 3:2 (Palasio 10, Janković 25,46 – Ledezma 54, Gonzales 90)
Milan – Napoli
Inter – Roma
Kjevo – Parma
Fiorentina – Udineze
Juventus – Sijena
Leće – Bolonja
Novara – Kaljari
Palermo – Atalanta
Ćezena – Katanija (odloženo)
Tabela: Juventus 44, Milan 43, Udineze 41, Lacio 39, Inter 36, Roma 31, Napoli 30, Đenova 30, Palermo 28, Kjevo 27, Kaljari 26, Fiorentina 25, Parma 24...

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.