Izvor: RTS, 20.Jan.2021, 22:09

Sjajan meč u kišnom Mančesteru, Siti savladao Vilu i preuzeo čelo Premijer lige

Fudbaleri Mančester sitija savladali su Aston Vilu sa 2:0, u odloženoj utakmici prvog kola Premijer lige i preuzeli prvo mesto na tabeli. Bernardo Silva i Ilkaj Gundogan strelci za "građane".
Fantastičnu utakmicu odigrali su Siti i Aston Vila na teškom terenu u kišnom Mančesteru, a domaći su na kraju zasluženo, ali i pomalo srećno, došli do trijumfa i nova tri boda.

Ekipa Pepa Gvardiole već 15 utakmica nije izgubila u svim takmičenjima, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a poslednji poraz u Premijer ligi doživela je još u novembru, pa ne čudi što su "građani" preuzeli prvo mesto na tabeli takmičenja.
Iako je meč na "Etihadu" obilovao šansama na obe strane, rešen je tek u samom finišu. Domaćin je bio bolji rival, ali je i Vila u nekoliko navrata ozbiljno pripretila Edersonu.
Siti je poveo u 79. minutu, a strelac je bio Bernardo Silva. Rodri je izlazio iz pasivnog ofsajda i vrlo brzo oduzeo loptu Minsu, dodao do Portugalca koji snažnim udarcem trese mrežu rivala.
Protesti Vile nisu doneli promenu rezultata, ali jesu isključenje menadžera Dina Smita, kojeg je glavni sudija Džonatan Mos udaljio sa terena.
Bio je to prvi pogodaku sezoni za Bernarda Silvu.
Konačan rezultat postavio je Ilkaj Gundogan sa bele tačke, pošto je prethodno lopta u ruku pogodila defanzivca Vile Keša.
Siti sada ima isti broj bodova kao i Lester - 38, ali "građani" su prvi na tabeli zbog bolje gol-razlike. Aston Vila je ostala 11. na tabeli sa 26 bodova, ali i dve utakmice manje u odnosu na Siti i čak tri u odnosu na Lester.
Priliku da vrati prvo mesto ima Mančester junajted, koji kasnije večeras igra u Londonu protiv Fulama.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Siti na prvom mestu!

Izvor: N1 televizija, 20.Jan.2021

U odloženom duelu prvog kola Premijer lige, Mančester siti savldao je Aston Vilu minimalnim rezultatom 2:0.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.