Sjajan meč na Novom Beogradu i pobeda Mege nad FMP-om

Izvor: RTS, 30.Dec.2019, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjajan meč na Novom Beogradu i pobeda Mege nad FMP-om

Košarkaši Mege savladali su ekipu FMP-a rezultatom 95:91, u srpskom okršaju i poslednjem meču 13. kola ABA lige.
Meč je odigran u dobro ispunjenoj hali "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu i bio neizvestan od prvog do poslednjeg minuta.

Dva tima, koja se u velikoj meri oslanjaju na mlade igrače, smenjivala su se u vođstvu i vodila veliku borbu do samog kraja.
Na pet minuta pre kraja rezultat >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je bio poravnat, 77:77, a onda je je u bolji ritam ušao FMP nakon Ritove pogođene trojke i tehničke greške koju je dobio Dejan Milojević, trener Mege.
Međutim, tada je usledila rekcija domaće ekipe, koja serijom 6-0 dolazi do prednosti 84:83, koju dobrom rolom najboljeg aktera susreta Simonovića i njegovog šuta 4/4 sa linije za slobodna bacanja, lomi u svoju korist i pored brze trojke Jeremića i penal završnice u finišu.
Najefikasniji u redovima pobedničkog tima bio je upravo Marko Simonović sa 26 poena, na šta je dodao i 12 skokova.
Kendrik Peri je dodao 18, Nikola Mišković i Blaž Mesiček po 12, a Edin Atić i Nemanja Nenadić po 10.
Kod "pantera" 17 poena Alekse Radanova, 14 Stefana Pota, dok je Ogben Ulubaj ubacio 13.
Mega posle ovog kola deli začelje sa Zadrom i Igokeom sa skorom 3-10, dok je FMP četvrti sa 8-5.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.