Sjajan gol Mandžukića za rutinski trijumf Bajerna, torpedovani Hamburg i Šalke

Izvor: Blic, 17.Avg.2013, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjajan gol Mandžukića za rutinski trijumf Bajerna, torpedovani Hamburg i Šalke

Aktuelni šampion Bajern Minhen pobedio je u drugom kolu Bundesliga Ajntraht iz Frankfurta sa 1:0 golom Mandžukića, dok je u mini-derbiju Volfsburg ubedljivo savladao Šalke sa 4:0. Hofenhajm je deklasirao ekipu Hamburg sa 1:5 u gostima, a srpski reprezentativac Aleksandar Ignjoski zaigrao je u poslednjih šest minuta u pobedi Verdera nad Augsburgom sa 1:0.

Bajern je već u 13. minutu došao do, ispostaviće se kasnije, pobedničkog gola protiv Ajntrahta. Tomas Miler je uputio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << centaršut sa desne strane i pogodio Mandžukića, koji je volej udarcem matirao golmana Trapa.

Navijačima Hamburga presela je subota popodne, jer su njihovi ljubimci primili "petardu" od Hofenhajma. Firmino je načeo domaću ekipu u petom minutu. Kada je Rafael van der Vart pogodio sa "kreča" u 44. za izjednačenje, sve je izgledalo kao da će domaći ostvariti povoljan rezultat u ovom meču, ali tako nisu mislili gosti, koji su golovima dvostrukog strelca Modestea, te Folanda i Vestergarda šokirali sve simpatizere "crvenih".

Volfsburg je na svom stadionu deklasirao Šalke za samo 12 minuta u drugom poluvremenu, jer je u tom periodu dao tri od svoja četiri pogotka. Seriju je otvorio Knoče u 55. minutu. Šest minuta kasnije Vijerinja duplira vođstvo "vukova", a treći gol u mreži Hidelbranda u 67. minutu delo je štopera Nalda. U nadoknadi vremena u listu strelaca upisao se i Kučke, dok je za pobednika kao starter debitovao Luis Gustavo, pojačanje iz Bajerna koje nije htelo da ode u Arsenal ovog leta.

Bundesliga, 2. kolo

Subota:

Ajntraht - Bajern Minhen 0:1 (0:1)

(Mandžukić 13)

Frajburg - Majnc 1:2 (0:0)

(Frajs 71 - Cimling 65, Miler 69)

Hamburger - Hofenhajm 1:5 (1:1)

(Van der Vart 44 p. - Firmino 5, Foland 51, Modeste 67, 74, Vestergard 77)

Štutgart - Bajer Leverkuzen 0:1 (0:1)

(Švab 43)

Verder Bremen - Augsburg 1:0 (1:0)

(Ekići 22)

Volfsburg - Šalke 4:0 (1:0)

(Knoče 55, Vijerinja 61, Naldo 67, Kučke 90+1)

18.30 Borusija Menhengladbah - Hanover

Nedelja:

15:30 Nirnberg - Herta

17:30 Dortmund - Braunšvajg

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Sjajan gol Mandžukića za trijumf Bajerna, torpedovani Hamburg i Šalke

Izvor: Blic, 17.Avg.2013

Aktuelni šampion Bajern Minhen pobedio je u drugom kolu Bundeslige Ajntraht iz Frankfurta sa 1:0 golom Mandžukića, dok je u mini-derbiju Volfsburg ubedljivo savladao Šalke sa 4:0. Hofenhajm je deklasirao ekipu Hamburga sa 1:5 u gostima, a srpski reprezentativac Aleksandar Ignjovski zaigrao je u poslednjih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.