Izvor: Blic, 09.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjajan finiš plavih

Sjajan finiš plavih

Pobednički niz odbojkaške reprezentacije Srbije i Crne Gore na Svetskom prvenstvu u Japanu nastavljen je i u meču sa Južnom Korejom, koji su plave rešile u svoju korist - 3:0. Međutim, surovi raspored planetarnog šampionata ne ostavlja vreme za slavlje, jer je sedmi meč na turniru naša reprezentacija već odigrala rano jutros po našem vremenu protiv selekcije Poljske.

Uprkos ubedljivoj pobedi u prvoj utakmici druge faze šampionata sveta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << selektor Zoran Terzić smatra da igra naših odbojkašica nije bila na visokom nivou, posebno u odbrani, te da taj segment igre što pre treba podići na viši nivo.

- Drago mi je zbog još jednog trijumfa, ali me nikako ne zadovoljava naša defanziva. Delimično opravdanje može biti termin igranja utakmice. Međutim, bez obzira na sve, uradićemo dublju analizu meča. Ono čime svakako mogu biti zadovoljan jeste način na koji smo igrali u završnicama setova koja je bila organizovana i disciplinovana - objasnio je Terzić.

Prema rečima kapitena naše selekcije Vesne Čitaković-Đurišić, najveći problem bio je u činjenici da je ovo prvi susret sa jednom azijskom reprezentacijom čiji se stil igre dosta razlikuje od evropskog.

- Nismo bile zagrejane na startu utakmice pa nam je to dodatno otežalo situaciju. Međutim, zahvaljujući snažnom servisu i dobrim blokom uspele smo da uspostavimo kontrolu i na kraju potpuno zasluženo slavimo.

Vremena za predah nema, s obzirom na to da je naredni protivnik prvak Evrope Poljska. Ako je suditi prema prikazanim igrama u dosadašnjem toku šampionata, treba očekivati i sedmu uzastopnu pobedu izabranica Zorana Terzića.

S. Vrakela

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.