Sjaj Hrvatske iz Rusije je izbledeo

Izvor: B92, 18.Jun.2021, 17:35

"Sjaj Hrvatske iz Rusije je izbledeo"

Nemački mediji pišu o pritisku s kojim se suočavaju "Vatreni“ uoči ključnog dvoboja protiv Češke.

Hrvatska ne igra uvjerljivo, očekuju se promene u sastavu.

"Sjaj sa Svjetskog prvenstva 2018. je izbledeo, zlatna generacija oko Luke Modrića je već potrošila bonus iz Rusije", piše "Süddeutsche Zeitung" (SZ) uoči meča Hrvatske i Češke, koji se igra ovog petka u Glasgovu, s početkom u 18:00.

Nakon minimalnog poraza od Engleza (0:1), u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << taboru "Vatrenih" vlada nervoza, dodaje minhenski dnevnik, "erešen rezultat protiv Češke, koja je sjajno otvorila turnir, mogao bi biti nedovoljan za plasman u osminu finala, u ofanzivi ima problema".

SZ piše i o nezadovoljstvu selektora Zlatka Dalića činjenicom da su hrvatski mediji pre meča s Englezima objavili taktiku, odnosno sastav s kojim je Hrvatska krenula na EURU 2020.

SZ prenosi najave selektora kako će biti promjena u sastavu "Vatrenih", a i po pitanju taktike.

"Očekuje se povratak ustaljenom sustavu 4-2-3-1, a u napadu bi umesto Rebića mogao zaigrati Brekalo, a umesto Kramarića Vlašić", piše minhenski list u članku pod naslovom "Samo je još Modrić nedodirljiv".

Još uvek nedodirljiv, napominje SZ – i dodaje kako bi protiv Češke "genijalni metronom morao pokazati sve što zna kako grupna faza EURA 2020 ne bi bila poslednji ples 35-godišnjeg dirigenta iz madridskog Reala".

"Alarm na Balkanu", tvrdi sportska agencija SID i dodaje kako hrvatska zlatna generacija oko Luke Modrića mora hitno pokazati bolju igru protiv Češke.

A agencija DPA u tekstu pod naslovom "Jedan od najboljih ikada" detaljnije analizira formu Luke Modrića i njegovu ulogu u redovima „Vatrenih".

Zvezda Reala iz Madrida je nada Hrvatske, upravo Modrić mora da popravi stvari i vratiti "vatrene" na kurs prema osmini finala, tvrdi DPA.

Večiti Modrić je odavno simbolična figura ne samo jedne hrvatske fudbalske generacije.

Duh, mozak, genije – i s 35 godina još uvek jedan od najboljih, tvrdi DPA.

Ali i jedan dobar Modrić nije bio dovoljan protiv Engleske, on je ponekad deovao pomalo izgubljeno bez odgovarajuće podrške u borbi protiv Engleske, piše ova novinska agencija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.