Sitijevo carstvo se proširilo na Kinu

Izvor: B92, 20.Feb.2019, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sitijevo "carstvo" se proširilo na Kinu

Vlasnici fudbalskog kluba Mančester siti proširili su svoje "carstvo" kupovinom kineskog trećeligaša, kluba Sičuan Điuniu.

Ovo je sedma akvizicija za članove "Siti fudbalske grupe", koji su, pored mančesterskog kluba, većinski vlasnici Melburn sitija (Australija) i Njujork sitija (SAD), kao i manjinski vlasnici Jokohama Marinosa (Japan), Atiletiko Torkea (Urugvaj) i Đirone (Španija).

Kineski trećeligaš igra u Sičuanu, koji se nalazi u jugozapadnoj Kini, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na stadionu koji prima 27.000 ljudi.

"Verujemo u budućnost fudbala u Kini. Pravimo dugoročne, održive investicije i obavezujemo se na rast i razvoj Sičuan Điuniua, kao i kineskog fudbalskog naraštaja", izjavio je izvršni direktor Siti fudbalske grupe Feran Soriano.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.