Siti tera Belamija

Izvor: RTS, 12.Avg.2010, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siti tera Belamija

Upravi je prekipelo, dosta su trpeli gluposti jednog igrača, Krejg Belami je slobodan da napusti Mančester siti. klub je posle najnovije neodmerene izjave Velšanina spremio visoku novčanu kaznu za ovog igrača i najavio njegov skori odlazak iz ekipe. Kao zamena pominje se mladi napadač Intera, Mario Baloteli.

Ni posle niza skandala i neodmerenih izjava 31-godišnji igrač Mančester sitija, Krejg Belami, se nije smirio. Ovog igrača, zbog nove kontraverzne izjave čeka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << drastična kazna matičnog kluba.

Belami je ove nedelje izjavio da trener ekipe Roberto Manćini planira da ga otera iz tima, i zapretio da će napustiti ekipu ukoliko ga italijanski stručnjak ne uvrsti u grupu od 25 igrača, sa kojima će Siti nastupati u Premijer ligi.

Uprava koja je već odavno izgubila strpljenje sa velškim napadačem odlučila se na najdrastičniju kaznu, odnosno oduzimanje dve nedeljne zarade, koja iznosi blizu 200.000 evra.

Kako se i očekivalo, ovaj igrač nije ovu vest primio skrštenih ruku, već je najavio da će se boriti protiv kazne koja mu je određena.

Belami je istakao da je izjavu dao na dan nastupa za reprezentaciju, a ne za klub i da zbog toga ne bi trebao da bude kažnjen.

Ipak, izgleda da nova glupost Belamija neće ostati samo na novčanoj kazni. Mediji na Ostrvu izveštavaju da uprava nema strpljenja da trpi stalne gluposti koje dolaze od ovog temperamentnog igrača, i da je vreme da velški reprezentativac potraži drugi klub.

Na spisku od 25 fudbalera koje je prijavio za dvomeč sa Timisoarom u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, Manćini je izostavio Belamija. Ovo je jasna najava da su dani velškog napadača u Sitiju odbrojani.

Inače od dolaska Roberta Manćinija na klupu Mančester sitija, Belami je imao nekoliko sukoba sa italijanskim stručnjakom.

Prvi je bio na samom početku, kada je Velšanin odbio da trenira sa pomoćnim trenerom Manćinija, koji je takođe Italijan, a kasnije su se ređale nekontrolisane izjave u kojima je ovaj igrač napadao trenera Sitija.

Kao nova moguća destinacija za Belamija pominje se ekipa Totenhema. Zamena za Velšanina u tom slučaju bio bi mladi igrač Intera Mario Baloteli, koji se već duže nalazi na meti ovog Sitija.

Prema poslednjim informacijama sa Ostrva, uprave Sitija i Intera su veoma blizu postizanja dogovora, pa nije isključeno da u narednih nekoliko dana dođe do ovog transfera.

Ipak, i Baloteli je prošlu sezonu više obeležio skandalima i sukobom sa tadašnjim trenerom Intera, Žozeom Murinjom, tako da bi u ovom slučaju ekipa Sitija jednog Belamija zamenila drugim.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.