Siti slavi Halanda, Norvežanin pogodio za tri boda i skok na drugo mesto VIDEO

Izvor: B92, 20.Feb.2024, 23:27

Siti slavi Halanda, Norvežanin pogodio za tri boda i skok na drugo mesto VIDEO

Erling Haland doneo je Mančester sitiju tri zlatna boda u borbi za titulu.

Šampionski tim Pepa Gvardiole je u zaostalom meču 18. kola Premijer lige na Etihadu pobedio ekipu Brentforda sa 1:0 (0:0).

Dugo se Siti mučio, ali i Haland. Dva meča pre ovoga nije uspeo da zatrese mrežu, protiv Čelsija za vikend i pre toga sa Kopenhagenom u Ligi šampiona.

Međutim, 71 minut je morao da prođe na ovom susretu da Mančester siti konačno probije čvrstu odbranu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Brentforda i svi na Etihadu su odahnuli.

U prvom poluvremenu bilo je prilika i to na obe strane, Fil Foden u osmom, Bernanrdo Silva u 34. i Oskar Bob dva minuta kasnije, nisu uspeli da savladaju Marka Flekena.

Na drugoj strani, Frank Onijeka u 16. i 43. minutu mogao je da zatrese mrežu "građana", ali je Ederson u oba navrata bio na mestu.

I onda, u drugom poluvremenu, taj ključni 71. minut.

Izgubljena lopta igrača Brentforda na polovini domaćina, sevnula je brzinska kontra Sitija, Haland je vukao loptu gotovo sa polovine terena i preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora, poslao je neodbranjivo u desni donji ugao.

Osam minuta kasnije, Norvežanin je još jednom zatresao mrežu, ali mu je gol poništen zbog ofsajda, što ga je silno naljutilo.

Sa nova tri boda, Siti je ionako žestoku trku za titulu samo učinio još zanimljivijom.

Na 13 kola pre kraja, vodeći Liverpul, koji u sredu igra sa Lutonom, ima 57 bodova, Siti je na 56, a trećeplasirani Arsenal ima 55.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.