Izvor: RTS, 09.Feb.2022, 23:50

Siti se vratio pobeđivanju, Kutinjo se preporodio u Premijer ligi

Fudbaleri Mančester sitija i Sautemptona ostvarili su pobede u mečevima 24. kola Premijer lige, dok su utakmice Noriča i Kristal Palasa, odnosno Aston Vile i Lids junajteda, završene nerešenim rezultatom.
Siti se vratio pobeđivanju posle neočekivanog remija sa Sautemptonom prošlog meseca i sa 2:0 savladao Brentford.

Nisu "građani" blistali, ali su napravili još jedan korak ka novoj tituli na Ostrvu – prednost domaćinu doneo je Rijad >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Mahrez iz penala u prvom poluvremenu, dok je u drugom trijumf overio Kevin de Brujne.
Izabranici Pepa Gvardiole drže čelo tabele i otišli su na +12 u odnosu na drugoplasirani Liverpul, uz dve utakmice više.
Za Brentford zbog povrede nije nastupio Kristijan Eriksen koji je pre nekoliko dana pojačao klub iz zapadnog Londona.
Brazilac Filipe Kutinjo preporodio se od povratka u Premijer ligu i potvrdio da je Engleska mesto na kojem pruža najbolje partije. Nekadašnji igrač Liverpula, Barselone i Bajerna je sa golom i dve asistencije nosio Aston Vilu u goleadi protiv Lidsa – 3:3.

Vila je vodila 3:1 jer je Ramzi dva puta u mrežu sprovodio Kutinjova dodavanja, ali su dvostruki strelac Džejms i Ljorente iščupali bod timu Marsela Bjelse.
Klub iz Birmingema, na čijoj klupi sedi legendarni Stiven Džerard, zauzima 11. mesto sa 27 osvojenih bodova, dok Lids sakupio 23 i trenutno je petnaesti.
Spektakularna utakmica odigrana je i u Londonu, gde je Sautemtpon napravio preokret i pobedio Totenhem 3:2.
"Sveci" su dva puta vodili, pošto su za "pevce" pogađali Bednarek koji je zatresao svoju mrežu i Hjon-Min Son, koji je 12. put u karijeri bio strelac protiv Sautemptona.
Međutim, gostima je Armando Broja doneo prvo izjednačenje, da bi u završnici brzim golovima Eljunusi i Če Adams šokirali domaće navijače za veliki trijumf.
Sautemtpon je sada 10. sa 28 bodova, dok je ekipa Antonija Kontea tri pozicije iznad sa 36.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Šest golova na "Vila parku" – Kutinjova magija nedovoljna za čitav plen

Izvor: B92, 10.Feb.2022, 00:05

Fudbaleri Aston Vile i Lidsa remizirali su 3:3 u meču 24. kola Premijer lige...Od šest viđenih golova čak pet je dato u prvom poluvremenu...Sve je počelo u devetom minutu kada je Rodrigo pronašao Danijela Džejmsa koji je preciznim udarcem završio akciju...Bio je to treći gol u sezoni za letošnje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.