Izvor: MozzartSport.com, 21.Apr.2021, 23:20

Siti položio test nerava: Gol u 1. minutu, crveni karton, ništa ne može da ga zaustavi (VIDEO)

Plavi tim iz Mančestera za tri koraka bliže tituli

Liga šampiona ili evropska Superliga, rat oko kluba, bes navijača... Ništa od toga nije poremetilo koncentraciju fudbalera Mančester sitija.

Primljeni gol u 1. minutu, crveni karton za Džona Stounsa – ma, kakvi. Koga Lids ujede, sa punim fokusom ide na Aston Vilu. I tim Pepa Gvardiole je sa visokom ocenom položio tu igru nerava u Birmingemu, upisao je novu pobedu, koja ga je za još tri koraka približila >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << tituli prvaka Engleske – 2:1.

Ali, za Građane crveno usijanje tek počinje. U nedelju ih čeka finale Liga kupa sa Totenhemom na Vembliju, potom u sredu prvi okršaj sa Pari Sen Žermenom u polufinalu Lige šampiona, utakmice na svaka tri dana, u borbi za tri pehara. Biće im potrebno mnogo snage i visoka doza samopouzdanja, ovog večerašnjeg iz Birmingema.

Biće im potreban i Fil Foden u formi u kojoj igra u poslednja dva meseca. A, igra – perfektno. Bio je sjajan u oba meča sa Dortmundom u Ligi šampiona, bio je sjajan i protiv Aston Vile. On je taj koji je vagu vratio u ravan položaj nakon što je Mekgin u 1. minutu matirao Edersona.

Uspeo je Rodri da u 40. minutu donese potpuni preokret, a onda je Stouns dobio crveni karton i bila je to prilika za Aston Vilu da u drugom poluvremenu proba da se vrati u igru. Međutim, ispalo je da je neravnopravan odnos u broju fudbalera na terenu više smetao nego godio domaćinu.

Nastavio je Siti da napada, a ne Aston Vila, da bi već u 57. minutu Keš dobio drugi žuti karton i izjednačio broj igrača na zelenom polju na po deset. A, u takvom odnosu snaga „banda“ iz Birmingema nije mogla baš ništa. Imao je Siti dovoljno šansi da ubedljivije slavi, da ne mora da drži tonus na maksimumu do poslednjeg sudijskog zvižduka, ali osmeh zadovoljstva Pepa Gvardiole kada je sudija odsvirao kraj je govorio da neće pulenima u svlačionici ništa zameriti.

PREMIJER LIGA – 32. KOLO

Subota

Njukasl - Vest Hem 3:2 (2:0)

/Diop 36 ag, Žoelinton 41, Vilok 82 - Diop 73, Lingard 80 pen/

Vulverhempton - Šefild Junajted 1:0 (0:0)

/Vilijan Žoze 59/

Nedelja

Arsenal – Fulam 1:1 (0:0)

/Nketija 90+1 – Madža 59 pen/

Mančester Junajted - Barnli 3:1 (0:0)

/Grinvud 48, 84, Kavani 90+3 - Tarkovski 50/

Ponedeljak

Lids - Liverpul 1:1 (0:1)

/Ljorente 87 - Mane/

Utorak

Čelsi - Brajton 0:0

Sreda

Totenhem - Sautempton 2:1 (0:1)

/Bejl 60, Son 90p - Ings 30/

Aston Vila – Mančester siti 1:2 (1:2)

/Mekgin 1 – Foden 22, Rodri 40/

Četvrtak

21.00: (1,60) Lester (3,80) VBA (5,50)

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.