Siti „okrenuo“ Everton i poslao poruku rivalima da će se teško odreći titule!

Izvor: Piplmetar.rs, 29.Dec.2023, 07:30

Siti „okrenuo“ Everton i poslao poruku rivalima da će se teško odreći titule!

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su Everton u gostima sa 3:1 nakon preokreta, u 19. kolu Premijer lige.

Branilac titule je upisao tek drugi ligaški trijumf na poslednjih sedam mečeva, ali je i pokazao rivalima da je tu i poslao im poruku da je spreman da krene u onu svoju prepoznatiljvu seriju pobeda, koja je prethodnih sezona počinjala baš oko praznika. Da li će tako i sada biti, ostaje da se vidi?
Večeras se šampion i nije baš proslavio, gubio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << na poluvremenu golom Herisiona, ali je u nastavku okrenuo na „suvi kvalitet“ preko Fodena, Alvareza iz penala i Bernarda Silve.

Sada je Siti četvrti na tabeli sa 37 bodova, što je pet manje, uz meč manje, od lidera Liverpula. Everton je 17. sa 16 bodova, ali treba napomenuti da je ovom timu oduzeto 10 bodova. Kako igra ove sezone, Everton i sa tim hendikepom ne bi trebalo da bude među onima koji će se preseliti u Čempionšip.

Siti, koji je pre pet dana postao klupski šampion sveta, silovito je krenuo na Gudisonu, nameran da što pre postigne gol.
I prosto je neverovatno kako ga nije postigao u 15. minuutu, kada su Nunjes i Alvarez u roku od nekoliko sekundi propustili kolosalne šanse da savladaju golmana Pikforda.
Kako je vreme odmicalo, tako je Everton uspostavljao balans, postajao je sve ravnopravniji, a u potom je počeo i da preti.
Domaćin je poveo u 29. minutu. U opasnoj zoni je veliku grešku napravio Rodri, onaj od koga se to najmanje očekuje, lopte se u kaznenom prostoru dokopao Meknil i „kao na tacni“ poslužio Herisona, koji je udarcem iz peterca matirao Edersona, za 1:0.
Džek Herison je samo četiri minuta kasnije mogao da se još jednom upiše u listu strelaca. Sjajno je tukao, ali je Ederson spektakularnom intervencijom, vrhovima prstiju, sprečio siguran pogodak.
Drugo poluvremene počelo je totalnom inicijativom Sitija, imali su izabranici Pepa Gvardiole non-stop loptu u nogama, ali nije bilo završnog pasa.
Do izjednačenja su stigli bez tog završnog pasa. Igrao se 53. minut, lopta je dugo kružila oko bloka Evertona ispred njegovog šesnaesterca, a na kraju je Fil Foden odapeo iz mesta sa 20-ak metara i pogodio mrežu, za 1:1. Čini se da je Pikford ovde veoma loše reagovao i da je kumovao golu.
Preokret je brzo stigao, već u 64. minutu. Onana je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, posle šuta Akea, a sudija Bruks je posle konsultacije sa VAR sobom pokazao na belu tačku.
Siguran sa 11 metara bio je Hulijan Alvarez, za 1:2.
Ovaj meč je definitivno rešen u 86. minutu. Indisponirani Pikford je imao  očajno ispucavanje, Alvarez je ušao u blok i dodirnuo loptu, ona je stigla do Bernarda Silve, a ovaj je na majstorski način, iz ne baš lake pozicije, poslao u mrežu sa 16 metara iskosa sa desne strane, za 1:3.


Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Aston Vila prosula dva gola, Garnačo i konačno taj Hojlund za veliki preokret Junajteda!

Izvor: Piplmetar.rs, 29.Dec.2023

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su Aston Vilu nakon velikog preokreta rezultatom 3:2 (0:2) u 19. kolu Premijer lige.. Iako je Aston Vila na poluvremenu vodila golovima MekGina i Dendonkera, usledio je nestvaran preokret u režiji dvostrukog strelca Garnača i Hojlunda, koji je dao prvenac za...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.