Izvor: MozzartSport.com, 30.Nov.2020, 23:39

Siti ne žali novac, ali gazda Bruhita Veron se pita: Bogatstvo za dečaka pred kim je kleknuo legendarni Sabelja

Pregovori u poodmakloj fazi

Za prosečnog fudbalskog poklonika ime i prezime Darija Sarmijenta ne znači mnogo. Oni koji ovu igru posmatraju malo kompleksnije, a pogotovo ljubitelji južnoameričkog fudbala i virtuelne simulacije zvane Football Manager znaju da se radi o jednom od najtalentovanijih tinejdžera na planeti.

Dečaka koji će tek krajem marta naredne godine da postane punoletan na radaru je praktično svih najbogatijih evropskih klubova Evrope, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << a kao najveći biser Estudijantesa La Plate prvi čovek kluba Huan Sebastijan Veron mora da vodi računa da Sarmijento ne izgubi kompas i da ga ne progutaju priče koje oko njega kruže i pohvale koje dobija. Kažu argentinski mediji da Estudijantes nije imao većeg talenta od Sarmijenta još upravo od legendarnog La Bruhite.

Koliko je Sarmijento dobar govore ne samo novinski natpisi gde ga upoređuju sa Lionelom Mesijem zbogstrašne tehnike, načina kretanja, pa i činjenice da mu je prirodna pozicija na desnom krilu, već i detalj koji malo ko zna. Naime, čuveni selektor Argentine Alehandro Sabelja, čovek koji je odveo Gaučose do finala Mundijala 2014. godine, kleknuo je pred Sarmijentom kada su se zvanično upoznali i rekao mu: “Mali, bićeš najveći, ali moraš da budeš miran i živiš u trenutku“. Oni koji su prisustvovali tom momentu tvrde da je Sabelja glasno uzviknuo “Aleluja“ dok je prethodno gledao Sarmijenta na treningu. Očaran je bio njegovim brzim nogama, samopouzdanjem kojim je zračio i tehnikom koju je odmah uporedio s Mesijevom.

Koliko je sam čini Sabeljinog naklona mladom Sarmijentu velika stvar govori to da je prekaljeni stručnjak igračka legenda kluba, u kojem je odigrao preko 150 ligaških utakmica sredinom osamdesetih godina prošlog veka.

Vest transfer gurua Fabricija Romana da je Mančester Siti zagrizao za Darija Sarmijenta uopšte nikog nije iznenadila. Novinar Skaj Sporta tvrdi da su pregovori u poodmakloj fazi i da je Siti dostavio Estudijantesu prvu ponudu na 19.000.000 evra, uključujući i bonuse, ali da je Veron istu glatko odbio. Sarmijento je prošao sve mlađe kategorije Estudijantesa, od leta 2019. je u prvom timu, kada mu je debitantski nastup uručio tadašnji trener i bivši reprezentativni štoper Gabrijel Milito. Imao je svega 16 godina, šest meseci i šest dana. Ove sezone ima 11 utakmica u svim takmičenjima i jednu asistenciju. Ne baš pohvalan učinak, pogotovo ne za poređenje s onim što je svojevremeno kao 17-godišnjak radio Mesi u Barseloni, ali treba uzeti u obzir jednu stvar – Sarmijento je pored treninga i rada na sebi izuzetno posvećen izvršavanju obaveza u školi.

Naime, Huan Sebastijan Veron je po preuzimanju predsedničke funkcije uveo pravilo “ko ne uči školu, ne može ni da igra“, što je Sarmijento shvatio najozbiljnije.

“Ranije nisam pridavao toliko značaja školi, ali kada sam shvatio da mi je to obaveza, shvatio sam koliko korisnih stvari mogu da naučim i to mi je sada jako bitna stvar“, rekao je Sarmijento jednom prilikom.

Na terenu preferira igru levom nogom, ali ga je Gabi Milito naterao da koristi više i slabiju, desnu nogu, na čemu je dosta radio poslednjih meseci i godina. Sada ga Veron ne pušta za male pare, a sve i ako bi se transfer dogovorio ne bi bio izvršen pre juna sledeće godine, odnosno dok Sarmijento ne postane punoletan. Estudijantes svakako može da računa na rekordnu sumu novca s obzirom da je rekordni izlazni transfer zasad onaj Huana Fojta u Totenhem pre tri godine za 13.000.000 evra i to je jedini posao s osmocifrenom sumom novca. Procenjuje se da bi za Sarmijenta Estudijantes mogao da izvuče gotovo 30.000.000 evra, a možda i još više ako se u igru bude uključio još jedan ozbiljan kupac.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.