Siti na čelu tabele bar jednu noć

Izvor: RTS, 12.Jan.2014, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siti na čelu tabele bar jednu noć

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su danas na gostujućem terenu Njukasl sa 2:0, u utakmici 21. kola Premijer lige i vratili se na prvo mesto na tabeli. Siti je do šeste uzastopne prvenstvene pobede došao golovima Edina Džeka u osmom minutu, posle dodavanja Aleksandra Kolarova i Alvara Negereda, u petom minutu sudijske nadoknade vremena.

Pobedom na teškom gostovanju u Njukaslu od 0:2, Mančester siti je bar na jedno veče zaseo na čelo engleske Premijer lige.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Ekipa Manuela Pelegrinija je tako ostvarila devetu uzastopnu pobedu protiv Njukasla, a nije poražena na poslednjih 15 utakmica protiv crno-belih u Premijer ligi.

Kod vođstva Sitija od 1:0 sudija Majk Džons je u 35. minutu poništio gol Njukasla zbog navodnog ofsajda. Čeik Tiote je pogodio mrežu Džoa Harta iz polu-voleja sa 25 metara, ali je gol poništen pošto su trojica igrača Njukasla bila u ofsajdu, iako nijedan nije uticao na igru.

Sudija je presudio da je Joan Gofran zaklanjao Harta, pa je posle dogovora sa pomoćnikom poništio gol. Trener crno-belih Alan Pardju, ali i ostali igrači su protestovali zbog te odluke.

Njukasl je u drugom poluvremenu imao više loptu u posedu i napadao, a najbolju priliku imao je Loik Remi u 69. minutu, kada je izbio ispred golmana, ali je Hart nogom odbranio njegov šut.

U 76. minutu utakmice se povredio Samir Nasri, posle oštrog starta protivničkog igrača. Fudbaler Sitija se na zemlji držao za levo koleno i posle ukazane pomoći odnet je na nosilima sa terena.

Posle 15. prvenstvene pobede Siti se vratio na prvo mesto na tabeli i ima 47 bodova, bod više od drugoplasiranog Čelsija, koji je juče pobedio Hal sa 2:0. Njukasl je osmi na tabeli sa 33 boda.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Premijer liga: Goleada na “Britaniji”, Siti bar do sutra na čelu tabele

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jan.2014

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su danas na gostujućem terenu Njukasl sa 2:0, u utakmici 21. kola Premijer lige i zauzeli prvo mesto na tabeli, bod ispred Čelzija i dva boda ispred Arsenala koji će sutra imati priliku da se vrati na čelo tabele. U drugoj utakmici dana na stadionu ‘Britanija’,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.