Izvor: Blic, 28.Sep.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siroti Fernando

Siroti Fernando

Fernando Alonso je za titulu prvaka Formule 1 i za prekid petogodišnje dominacije Mihaela Šumahera zaradio nešto manje od 4,5 miliona evra, što je samo deseti deo finansijskog kolača koji po sezoni uzima nemački vozač i petostruki šampion.

- Ne plašim se da ću biti siromašan. Sebe vidim kao početnika u Formuli 1 i normalno je da još nisam u klasi jednog Šumahera - rekao je 24-godišnji Alonso.

Španski mediji su, međutim, objavili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da će Alonso dobiti i dodatnih 15 miliona evra kao bonus od brojnih sponzora.

- Bogatstvo je kada vas gleda deset miliona ljudi u zemlji koja nema tradiciju u Formuli 1. To ne može da se kupi novcem. Sada se osećam kao fudbaler mog omiljenog kluba - Reala.

Zanimljivo je da je vozač Renoa prvu trku Formule 1 gledao tek 1999. godine.

- Upalio sam televizor i na programu je bila trka. Ne znam tačno gde se vozio, ali sam video borbu Mihaela Šumahera i Mike Hakinena. Istina je da nisam razmišljao kako ću jednog dana postati vozač F1. Više sam mislio da ću završiti kao mehaničar za kartinge. Formula 1 nije postojala u Španiji do pre tri godine i ja ne znam Airtona Senu i Alana Prosta. Možda je to i dobro, jer za mene prošlost ne postoji.

Fernando Alonso je rekao da će nastaviti da živi povučeno u Oksfordu, daleko od medija.

- Hteo ne hteo, moram da živim van Španije. Tamo je ludnica i još ne mogu da uđem u kuću mojih roditelja. Odrastao sam u Ovijedu, u malom gradu nalik Oksfordu. Aerodrom mi je blizu, kao i 'Renoova' fabrika. Nemam nameru da se selim u Monte Karlo ili neki sličan grad - dodao je Alonso. A. Pijevac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.