Sinoć uhapšeno 25 navijača

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sinoć uhapšeno 25 navijača

BAZEL - Policija u Bazelu uhapsila je 25 navijača zbog nereda koje su izazvali uoči, za vreme i po završetku meča drugog kola Evropskog prvenstva između Švajcarske i Turske.

Švajcarci, koji su suorganizatori šampionata, saopštili su da su navijači priovođeni uglavnom zbog nasiliničkog ponašanja, ali su naveli da tokom nereda niko nije ozbiljnije povređen, kao i da nije napravljena ozbiljnija materijalna šteta.

Organizatori Evropskog prvenstva saopštili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su da su manji neredi napravljeni u Arauu, Cirihu i Vinterturu.

Portparol policije u Bazelu Klaus Manhart nije naveo koje su nacionalnosti uhapšene osobe. Manhart je naglasio da je policija zadovoljna bezbednosnom situacijom u tom gradu, kao i da su organi reda kretanje navijača pratili uz pomoć bespilotne letilice.

Predstavnik UEFA Hanspeter Vajshaupt objavio je da je u Bazelu za vreme meča, u kom je Turska pobedila Švajcarsku sa 2:1, bilo skoro 100.000 navijača, od čega je njih 42.000 utakmicu posmatralo na stadionu, dok je u navijačkoj zoni bilo više od 50.000 ljudi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Policija uhapsila 25 navijača

Izvor: RTV Pink, 12.Jun.2008

Neredi u Bazelu posle meča Švajcarska - Turska. . . Policija u Bazelu uhapsila je 25 navijača zbog nereda koje su izazvali uoči, za vreme i po završetku meča drugog kola Evropskog prvenstva između Švajcarske i Turske. .

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.