Izvor: MozzartSport.com, 14.Maj.2020, 07:55

Simone Perota: Kad mi je Spaleti rekao da prelazim na plejmejkera, pitao sam: A šta će biti sa Totijem?

Nekada pouzdani vezista Rome i italijanske reprezentacije o zanimljivim temama iz karijere

Skoro 600 mečeva u karijeri i 58 golova u dresovima Ređine, Juventus, Barija, Kjeva i Rome. Dovoljno da se kaže da je iza Simonea Perote sjajna karijera. Deset godina u dresu Rome predstavljali su vrhunac karijera, koja je krunisana osvajanjem Svetskog prvenstva sa Azurima 2006. godine. Bio je čovek od poverenja kod svih trenra, pa tako i kod legendarnog Marčela Lipija. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Ipak, Perota kaže da je prelomni trener njegove karijere bio Lučano Spaleti, kojeg naziva genijem. Spaleti je odlučio da ga prekomanduje na poziciju plejmejkera, što se pokazalo ključnim za Perotinu karijeru.

"Odlično se sećam kada mi je objasnio promenu pozicije. Čim mi je rekao da igrati na poziciji plejmejkera odgovorio sam mu: Šta će biti sa Frančeskom? Rekao mi je da će Toti igrati napadača, a ja odmah iza njega. Taj izbor napravljen iz potrebe ekipe i nisam baš bio uveren u to, ali Spaleti je bio u pravu. Bio je genije", kaže Perota za Skaj Sport.

Interesantna porodična anegdota nastala je uoči Mundijala u Nemačkoj.

"Moj brat je odlučio da se venča na leto 2006. godine i godinu i po dana ranije me je pitako koji datum da odabere. Rekao sam mu nije bitno, jer sigurno neću ići na Svetsko prvenstvo. Svesno je izabrao 11. jul, dva dana nakon finala. Nekako je predvideo moje učešće i pobedu na Svetskom prvenstvu. Bio je u pravu, odigrao sam sedam utakmica u Nemačkoj".

Sa Romom mu je kao i mnogim igračima nedostajao samo "skudeto". Najbliži je bio 2010. godine, kada je Vučica izgubila trku sa Murinjovim Interom.

"Bili smo na korak od sna. Imali smo neverovatnu sezonu i bilo je dosta znakova koji su ukazivali da će to biti dobra godina za nas. Ako bih mogao da vratim, jedini meč koji bih igrao bio bi taj sa Sampdorijom, u kojem smo izgubili prvo mesto".

Vučica i dalje deluje čudno bez Princa Rima u njoj.

"Kada odem u inostranstvo i kažem Rim, ljudi odmah kažu Toti. Čak i pre pape. Čudno ga je videti van kluba".

Ko danas najbolje predstavlja Romu?

"Prema mišljenju mog sina to je Zaniolo".

Šta je osnovna razlika između modernog fudbala i onog u kojem je on bio?

"Pre svega se odnos u svlačionici promenio. U moje vreme mobilni telefon je bio zabranjen. Oni sate provode sa pratiocima i daju im prilikom da znaju sve, čak i nesigurnost i probleme. Društvene mreže vam onemogućavaju bliži odnos između igrača", dodaje Perota.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Foto: Reuters

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.