Izvor: MozzartSport.com, 25.Jun.2021, 12:10

Simona Halep 10 minuta pre žreba odustala od Vimbldona, Nina Stojanović na Anđeliku Kerber

Prvi nosilac je Ešli Barti

Šampionka Vimbldona iz 2019. Simona Halep neće braniti titulu na ovogodišnjem izdanju travnatog grend slema (u 2020. nije ni održan zbog pandemije korona virusa), glavna je vest sa žreba za dame. Naime, samo 10 minuta pre no što je žreb počeo Halepova je objavila da zbog povrede lista neće moći da igra u Londonu.

Taj list je povredila sredinom maja u Rimu u meču sa Anđelikom Kerber, Nemicom koja će biti prva >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << protivnica Nine Stojanović, jedine srpske predstavnice u ženskoj konkurenciji. Posle tog meča, Halepova je propustila Rolan Garos, a sada će i Vimbldon.

Sa velikom tugom objavljujem da odustajem od Vimbldona jer se nisam u potpunosti oporavila. Posle posebnih uspomena od pre dve godine, sve sam dala da bih bila spremna… Nažalost, moje telo je odbilo saradnju”.

U odsustvu Simone Halep prvi favorit na titulu na Vimbldonu – barem ako gledamo po status nosioca – biće Australijanka Ešli Barti, šampionka Rolan Garosa iz 2019. i prvoplasirana na WTA rang listi. Tu je prate Naomi Osaka i Simona Halep, a njih dve neće igrati Vimbldon.

Stoga bi, prema projekcijama, četvrtfinale trebalo da izgleda ovako.

Barti (1) – Andresku (5)

Svitolina (3) – S. Vilijams (6)

Kenin (4) – Ka. Pliškova (8)

Sabalenka (2) – Švjontek (7)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.