Simon:Moram bolje na GS turnirima

Izvor: B92, 02.Jan.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simon:"Moram bolje na GS turnirima"

Francuski teniser Žil Simon, trenutno sedmi igrač planete, kaže da mu je glavni cilj u narednoj sezoni da bolje igra na Gren slem turnirima.

Simon je u 2008. ispao u trećoj rundi na Australijen openu, Vimbldonu i US openu, a na Rolan Garosu je poklekao već u prvom kolu. "Želim da igram bolje na Gren slem takmičenjima. Prošle sezone sam sjajno igrao, ali na Gren slemovima nisam bio dobar. Sve sam učinio kako bih bio spreman za najveće turnire. Ako želim da još >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napredujem, moram da budem agresivniji".

Francuz kaže da je konstantnost ključ za dalji proboj u Top 5.

"Pobedio sam Federera i Nadala prošle godine. Ali, toko cele sezone oni u kontinuitetu igraju na visokom nivou, što pravi raziliku. Moram da budem u top formi svake sedmice", izjavio je 24-godišnji teniser.

Žil Simon je prošle sezone osvojio tri titule. U finalu u Kazablanci nadigrao je zemljaka Žilijena Benetoa sa 7:5, 6:2, zatim je u Indijanapolisu dobio Dmitriji Tursunova (6:4, 6:4), a u Bukureštu je bio bolji od Karlosa Moje sa 6:3, 6:4. Igrao je i prvo finale na turnirima iz Masters serije, ali je u Madridu izgubio od Endija Marija sa 6:4, 7:6.

Simon je u karijeri zaradio 2,5 miliona dolara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.