Simeone pogodio, Benitez promašio: Vijeto kaznio Real, Navas sprečio totalni slom Kraljevića (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 04.Okt.2015, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simeone pogodio, Benitez promašio: Vijeto kaznio Real, Navas sprečio totalni slom Kraljevića (VIDEO)

Ni rano vođstvo, ni odbranjen penal Grizmanu nisu Realu doneli trijumf koji bi ga vinuo na prvo mesto prvenstvene lestvice

Bio je Real Madrid nadomak slatke pobede na Visente Kalderonu u Madrilenjo derbiju, bio je nadomak prvog mesta prvenstvene lestvice, ali je oklevao i kažnjen je. Golom Lusijana Vijeta u 83. minutu, Atletiko je uspeo da se spase poraza od najvećeg rivala - 1:1.

Čolo Simeone je pogodio sa izmenama, Rafa Benitez >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nije i osvetilo mu se kalkulantsko razmišljanje. Real je utišao Kalderon u devetom minutu kada je posle sjajnog Karvahalovog prodora i centrašuta, Benzema pogodio glavom. Desetak minuta kasnije, Atletiko je doživeo još jedan udarac. Grizman je imao šansu da poravna rezultat iz penala, ali je Kejlor Navas panterskom odbranom zaustavio Francuza.

Benitez je meč počeo bez Bejla u startnoj postavi i na njegovo mesto grunuo Iska, a u finišu poluvremena je morao da zbog povrede Karvahala pošalje Arbelou na teren. Sa druge strane, Čolo Simeone je iznenadio pošto su Tores i Korea počeli u špicu, ali je u drugom poluvremenu Argentinac pogodio sa izmenama. Uveo je tešku artiljeriju Džeksona Martineza, Lusijana Vijeta i Janika Fereiru Karaska. I Atletiko je počeo da igra...

Domaći tim je stezao obruč oko gola Reala, Benitez se uzdao i u svoju odbranu i nije ništa menjao. Real je bio previše pasivan na terenu i izgledalo je kao da brani minimalnu prednost. Atletiku je to bila pozivnica da svim silama krene napad.

Počele su da sevaju šanse ispred Navasovog gola, a Kostarikanac je branio sve što je mogao. Ipak, gol Reala je visio u vazduhu. I napokon u 82. minutu Martinez je iskoristio grešku Arbeloe, prošao je po levoj strani i centrirao u peterac Reala. Grizman je zahvatio loptu taman toliko da prevari Navasa i Realovu odbranu, a mladi Vijeto na drugoj stativi dočekao poklon i nije propustio zicer. Atletiko je zasluženo došao do izjednačenja, a mogao je i do pobede u nadoknadi vremana kada je Navas još jednom spektakularnom odbranom sprečio Džeksona Martineza da napravi preokret.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.