Simeone: Više od trofeja, Toresovo veliko nasledstvo

Izvor: N1 televizija, 17.Maj.2018, 03:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simeone: Više od trofeja, Toresovo veliko nasledstvo

Trener Ateltiko Madrida zbog suspenzije nije mogao da sedi na klupi "Jorgandžija" u finalu Lige Evrope, ali je svoju ekipu fantastično pripremio za odlučujući duel protiv Olimpika iz Marseja.

Madriđani su ubedljivo savladali Francuze sa 3:0, a najveće zasluge za uspeh imao je dvostruki strelac Antoan Grizman.

Argentinski trener je posle osvajanja titule odao priznanje svojoj ekipi i Fernandu Toresu koji uskoro napušta klub.

"Ovo je bila sezona >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << puna izazova i mislim da je uspeh u Ligi Evrope više od trofeja. Iza nas je ostao naporan rad i ogrtoma posvećenost i to nam se vratilo ovom velikom pobedom za klub. Sezona za nas nije gotova - želimo da pobedimo u poslednjem kolu Primere kako bismo odigurali drugu poziciju na tabeli. Dakle, nema mnogo vremena za slavlje," rekao je Simeone i dodao:

@Torres: “He hecho realidad un sueño que tenía de pequeño”

➡️ https://t.co/n9dzcS6sE9#RoadToNeptuno#AúpaAtletipic.twitter.com/hu49RxVJrN

"Želim da zahvalim Fernandu Toresu, on simbolizuje našu filozofiju. Ostavio je veliko nasledstvo u ovom timu. Nadam se da će u nedelju da dobije ispraćaj kakav zaslužuje," dodao je Simeone.

Atletiko će rivala u Superkupu Evrope saznati 26. maja kada će se u finalu Lige šampiona sastati Real Madrid i Liverpul.

"Atletiko igra važnu ulogu u mom životu - ovde sam odrastao kao profesionalac. Vratio sam se ovde u važnom trenutku u mom životu, a klub mi je dao šta je potrebno. Posle ovakve pobede uvek se osećate malo tužno. Vrlo je teško doći do tog nivo i ubediti igrače da idu zajedno na taj način. A kad postignete svoj cilj, morate da počnete iznova. Komplikovano je," naglasio je Simeone.

Inače, "jorgandžije" su u Lionu nastavile apsolutnu dominaciju španskih klubova poslednjih sezona u međunarodnim takmičenjima.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.