Silovit start crveno-belih u Evrokupu (FOTO, VIDEO)

Izvor: Sportski Žurnal, 07.Nov.2012, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Silovit start crveno-belih u Evrokupu (FOTO, VIDEO)

CRVENA ZVEZDA DIVA – ORLEAN 93:73 (21:13, 22:24, 29:23, 21:13)
Dvorana: Pionir. Gledalaca: 7.500. Sudije: Mogulkoč (Turska), Tomov (Bugarska), Esteron (Izrael).
Crvena zvezda Diva: Cvetković, Braun 11, Subotić 7, Rakočević 19, Mitrović, Lazić, Simonović, Savović 18, Katić 9, Radivojević 3, Nelson 4, Skot 22. Trener: Vukoičić.
Orlean: Gabsi, Jang 14, B. Grin 11, Lebrun 5, Raposo 4, Ejto, Pelin 10, Kozan, K. Grin 17, Osbi 9, Ejers 3, Pamba–Žil. Trener: Erve.
Crvena zvezda Diva je odigrala prvi meč u Evropi posle dve godine i ubedljivo slavila protiv Orleana u prepunom „Pioniru“.
Crveno–beli su sjajno otvorili meč, pa su posle sedam minuta igre već imali plus 12 (17:5). Tome je prethodila serija od 11:0, koju je predvodio Majkl Skot. Najnovije pojačanje Beograđana je u tom periodu nanizao sedam koševa.
Francuzi su zatim napravili mini–seriju od 6:0 koju je trojkom prekinuo Vuk Radivojević.
Crveno–beli su početkom druge deonice ponovo stekli +12 (27:15), imali raznovrstan napad, apsolutnu prevagu u skokovima (14:7) i pored Skota razigranog Raška Katića.
Ipak, igrači Orleana, koji su do tada očajno šutirali za tri poena, počeli su da pogađaju iza linije 6,75 i opasno se približili Zvezdi.
Međutim, nisu uspeli da priđu na manje od šest poena razlike, a sa tim minusom su i otišli na veliki odmor (37:43). Zanimljivo je da su gosti u prvom poluvremenu ispalili čak 16 hitaca van linije za tri poena.
Skot je prvo poluvreme završio sa 11 koševa, bez promašaja iz igre (5–5).
Dugo je košarkašima francuske ekipe trebalo da probiju „magičnu“ granicu od šest poena zaostatka, da bi im to napokon pošlo za rukom polovinom treće četvrtine (48:52).
Ipak, već u sledećem napadu Igor Rakočević je trojkom pokvario mukotrpan trud gostiju i najavio svoju sjajnu rolu u naredna dva–tri minuta u kojima kroz solo–prodore iznudio nekoliko faulova i „zacementirao“ se na liniji slobodnih bacanja.
Navijanje Delija je bilo sjajno izuzimajući detalj na tri i po minuta pre kraja deonice, kada se laserom ometali Brajana Grina prilikom izvođenja penala. Arbitri su prekinuli meč, pa je oficijelni spiker upozorio navijače da se unormale.
Rakočević je povukao, a Skot nastavio da teroriše koš Francuza. Skokovi u napadu i odbrani, zakucavanja i trojke, sve je polazilo za rukom Amerikancu i prednost domaćina se na kraju treće četvrtine ponovo popela na do tad maksimalnih +12 (72:60).
Treba napomenuti odličnu odbranu crveno–belih u tim trenucima uz konstantnu prevagu u uhvaćenim loptama.
Na startu poslednje deonice Zvezda pravi seriju 8:0 i odlazi na plus 18 (78:60), a ubrzo i na +20 (84:64). Do kraja meča, crveno–beli su održavali razliku i mirno priveli duel kraju.
Skot je bio najbolji u pobedničkom timu sa 22 poena (samo jedan promašaj iz igre, 9–10 za dva, 1–1 za tri poena, 1–1 penali, sedam skokova, jedna asistencija), dok je kod gostiju najefikasniji bio Kejleb Grin sa 17 koševa.

Italijani bolji od Kahasola
Italijanski Dinamo iz Sasarija savladali je na svom parketu španski tim Kahasol sa 87:84 (25:21, 20:21, 21:18, 21:14) u utakmici prvog kola H grupe Evrokupa.
Luka Bogdanović je ubacio 15 poena za Kahasol i bio drugi najefikasniji u svom timi, a Milenko Tepić četiri poena.

Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Zvezda može da igra u Evroligi

Izvor: NaDlanu.com, 08.Nov.2012, 01:18

Trener Orleana Filip Erv ocenio je da Zvezda može da igra u Evroligi sa atmosferom u hali Pionir kakva je bila protiv njegovog kluba..."Kada igra pred ovakvom atmosferom u hali Pionir, Zvezda može da igra u Evroligi. Atmosfera na mene nije uticala, ali je prelep osećaj igrati u hali Pionir. Imamo...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.