Silovatelju odobrena eutanazija

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Jan.2015, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Silovatelju odobrena eutanazija

BRISEL - Osuđeni serijski silovatelj koji odavno traži da mu se dozvoli da okonča život iz psiholoških razloga biće podvrgnut eutanaziji u zatvoru u Belgiji 11. januara.

Frank van den Bleken, koji je 30 godina proveo u zatvoru zbog višestrukih osuđujućih presuda za silovanje i jedno silovanje do smrti, biće podvrgnut eutanaziji u zatvoru u severoistočnom gradu Brižu, prenosi AFP.

"Eutanazija će zaista biti sprovedena. Došao je trenutak za to", rekla je belgijskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << listu portparolka ministarstva pravde.

Van den Bleken, koji sebe smatra prijetnjom po društvo, godinama je tražio od države da mu pomogne da okonča sebi život zbog onoga što je njegov advokat Jos Vander Velpen nazvao "nepodnošljivom psihološkom patnjom".

Belgija je druga zemlja koja je, poslije Holandije, legalizovala eutanaziju 2002, a u 2013. je zabilježila rekordnih 1.807 slučajeva eutanazije, podsjeća francuska agencija.

Jedan od njenih strogih uslova za ubistvo iz milosrđa je da pacijent mora da bude sposoban da u svjesnom stanju podnese "dobrovoljan, promišljen i ponovljen" zahtjev da umre.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.