Sijetl bolji od Portlanda, Siksersi pobedili u Dalasu

Izvor: B92, 19.Okt.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sijetl bolji od Portlanda, Siksersi pobedili u Dalasu

Igrači koji su promenili sredinu tokom leta obeležili su veče u NBA predsezoni. Najbolji igrač meča Nju Orleans - Vašington bio je Gilbert Arenas, dok su u utakmici Dalas - Filadelfija nadmetali Entuan Džejmison i Glen "Big Dog" Robinson. U sedam mečeva nastupao je samo jedan naš igrač - Vlada Radmanović.

Radmanović je za Sijetl postigao 12 poena (4/8 za 3, 0/5 za 2, 5 sk, 3 as) u pobedi nad Portlandom od 101:95. Utakmicu su obeležila dva preokreta, a zapažen u poslednjoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << četvrtini bio je ruki Soniksa Luk Kidnur. Ekipu iz kišnog grada predvodili su Rej Alen sa 24 i Rašard Luis sa 17 poena, dok je za Blejzerse najbolji bio Zek Rendolf sa 21 poenom.

Derbi u Dalasu pripao je Siksersima rezultatom 102:99, zahvaljujući fantastičnoj igri u poslednjoj četvrtini. Od minus 7 Filadelfija je za poslednja četiri minuta serijom 15:5 preokrenula rezultat, uz odlučujući doprinos Erona MekKija u prelomnim momentima. Robinson je za pobednika postigao 20 poena uz 9 skokova, dok je Džejmison imao učinak od 25 poena i 6 skokova. Oba tima nastupala su bez najboljih strelaca - Novicki je još povređen, dok je Ajverson bio odsutan iz porodičnih razloga.

Džilbert Arenas je ubacio 24 poena za Vizardse protiv Hornetsa, ali ni to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz. Šon Ruks je bio precizan u poslednjem napadu i doneo svom timu trijumf od 87:85. Dejvid Vesli je dao 16 poena za Nju Orleans, ali je iz igre šutirao 5/20. Džamal Mešburn nije igrao zbog povrede. Na drugoj strani je uz Arenasa najbolji bio Kvami Braun sa 18 poena i 12 skokova.

U ostalim utakmicama večeri postignuti su sledeći rezultati:

Boston - Indijana 84:80
Nju Džersi - Toronto 82:76
Memfis - Atlanta 94:81
Čikago - Milvoki 91:98

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.