Izvor: MozzartSport.com, 05.Nov.2020, 22:15

Sijaju reflektori na Tumbi, a pod njima Andrija Živković! Zalom, levica, nema odbrane (VIDEO)

PAOK za 20 minuta preokrenuo protiv PSV-a (4:1)

Zasvetlucala je na čas sijalica iz Ajndhovena, kao proizvod čuvene kompanije elektronske opreme, ali su reflektori u Solunu pomereni u pravcu Andrije Živkovića, obasjali sprskog vezistu kao dominantnu figuru čudesnog preokreta PAOK-a nad PSV-om.

U duelu timova skraćenica, Grci su u drugom poluvremenu oduvali rivala, za 20 minuta spakovali mu poker gola i naterali ih da tumaraju u mraku stadiona Tumba. Holanđanima >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je svetlo ugasio nekadašnji prvotimac Partizana, potpisnik na uverljivu pobedu u trećem kolu Grupe E- 4:1.

Mesec i po dana čekali su u Solunu da proradi popularni Žile. Dočekali sa ga kad im je bilo izuzetno važno. Nije bilo doprinosa još od sredine septembra, kad je overio pobedu nad bivšim klubom, Benfikom, pogodio u prvenstvu protiv Atromitosa i asistirao Pelkasu na gostovanju Krasnodaru. Bio je to uzlet momka željnog fudbala posle ne baš sjajne epizode u Lisabonu, posle koje je usledio prirodni, donekle očekivan pad, međutim, međunarodne utakmice očigledno inspirišu Nišliju iz „klase 1996“.

Potvrdio je to Živković čim je počelo drugo poluvreme. Samo što su crno-beli istrčali na teren, odlučni da nadoknade zaostatak nastao pogotkom Erana Zahavija sa penala, Andrija je pucao desnicom sa 16 metara, Stefan Švab podmetnuo nogu, skrenuo loptu u mrežu i poleteo u zagrljaj Srbinu, koga, interesantno, selektor Ljubiša Tumbaković nije uvrstio na spisak za mečeve sa Škotskom, Mađarskom i Rusijom. Dokaz koliko ga saigrači u PAOK-u cene.

Znaju šta može. Znaju i da mu je levica jača. Demonstrirao je to Živković u dve kao pod indigom preslikane akcije. Prvo mu se Austrijanac Švab odužio asistencijom, da bi nešto kasnije Andrija u prvi plan stavio brzinske sposobnosti, istrčao kontru i posle dodavanja Colisa opet zalomio, i pogodio bliži ugao. Kad se tako namesti teško je branti njegove projektile.

I drugi Živković u PAOK-ovom sastavu, Živko, odradio je kvalitetan posao. Jeste savladan, ali iz penala, dok je sve što je bilo iz igre više nego korektno kontorlisao i omogućio Grcima da skoče na drugo mesto na tabeli Grup E.

Lider ostaje Granada, koja je posle pobede nad PSV-om u gostima, te nerešenog ishoda u duelu sa PAOK-om na suv kvalitet slavila u Nikoziji protiv Omonije (2:0).

LIGA EVROPE, TREĆE KOLO

Grupa E

Omonija – Granada 0:2 (0:1)

/Erera 4,k Suarez 64/

PAOK – PSV 4:1 (0:1)

/Švab 47, Živković 56, 66, Colis 58 – Zahavi 20 pen/

GRUPA I

Sivas – Karabag 2:0 (1:0)

/Osmanpaša 11, Kajude 88/

21.00 Viljareal - Makabi Tel Aviv

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.